Kneževiću majka ne da da ide u zatvor?

Autor:

Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

0
A- A A+
MIlan Knežević Foto: MONDO

  Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je “Vijestima” da neće dobrovoljno otići na izdržavanje zatvorske kazne, jer je to od njega tražila njegova majka.

Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Prije dva dana uručen mu je poziv da 23. februara dođe u podgorički Osnovni sud, kako bi mu odredili kada će poći u zatvor.

Prema Zakonu o izvršenju kazni zatvora, taj rok ne može biti kraći od osam dana, ni duži od 15, ali Knežević može tražiti odlaganje odlaska u zatvor.

"Bilo je to u subotu, oko 12.20 sati kada je poštar posjetio našu kuću, drugu poslije Željezničke stanice. Na terasi smo sjedjeli majka i ja, a šarplaninac je bio pušten u dvorištu. Poštar se malo bio uplašio od psa, pa ga je majka dovela do terase, jer je mislila da joj donosi račune za struju i telefon. Kad je vidjela da se radi o pozivu za izdržavanje kazne oštro je izgovorila: 'Dabogda im ovo bio zadnji poziv koji će ti uručiti iz suda. I neka znaju da ga ti tamo dobrovoljno oditi nećeš, dok neko ne dođe za tebe'. A ja sam moju majku uvijek slušao”, kazao je Knežević, prenose Vijesti.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) juče su saopštili da Knežević nije prestupnik, niti bezbjednosno interesantna ličnost da bi sud tako ekspresno reagovao:

"Niti se Crna Gora može ponositi ovakvim sudstvom i tužilastvom, gdje se kriminalci slobodno šetaju i oslobađaju zbog zastarijevanja ili tehnčkih grešaka sudskih činovnika. A sa druge strane, u zatvor šalju opozicionog poslanika, zbog navodnog napada na pripadnika specijalne jedinice policije”, saopštili su iz te partije.

Kneževiću stigao poziv da ide u zatvor!

Sve vijesti