Škrelja: Skupština da izabere Jovetića

Autor:

Predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja, kazao je da će insistirati da se izabere novi član Savjeta RTCG, uprkos rješenju Osnovnog suda u Nikšiću kojim je naložena privremena mjera vraćanja Nikole Vukčevića u to tijelo.

0
A- A A+
Škrelja Skrelja Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Osnovni sud u Nikšiću donio je danas rješenje kojim je naložio privremenu mjeru vraćanja Vukčevića u Savjet RTCG u roku od tri dana do prijema rješenja.

Škrelja nije želio da komentariše odluku suda.

"Nije moje da komentarišem odluke sudova", kazao je Škrelja za Televiziju Crne Gore (TVCG).

Činjenica je, kako je kazao, da je Administrativni odbor u potpunosti ispoštovao proceduru prilikom odlučivanja o razrješenju Vukčevića, kao i ostalih članova Savjeta RTCG.

"Tako ćemo odlučivati i ubuduće. Administrativni odbor radi transparentno, uz maksimalno poštovanje svih zakonskih normi i procedura", kazao je Škrelja.

Skupština bi danas trebalo da imenuje Ivana Jovetića za člana Savjeta RTCG, umjesto Vukčevića.

"Malo me zabrinjava što je odluka nikšićkog suda donijeta baš danas, kada se raspravlja o imenovanju Jovetića za novog člana Savjeta", naveo je Škrelja.

Advokatski tim Vukčevića zatražio je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, da sa dnevnog reda današnje sjednice ukloni tačku izbora novog člana Savjeta RTCG. Skupština je, međutim, u dnevni red uvrstila tu tačku.

Parlament danas nije raspravljao o imenovanju Jovetića. Nastavak sjednice, kako je saopštio Brajović, zakazan je za sjutra u 11 sati.

"Insitiraću da se predlog odluke Administrativnog odbora maksimalno ispoštuje na plenumu i da se glasa za čovjeka koji je dobio podršku na Odboru i izabere novi član Savjeta RTCG. To bez ikakve dileme", poručio je Škrelja.

Po odluci suda, Skupština i država imaju rok od tri dana da vrate Vukčevića na mjesto člana Savjeta, a istu odluku donio je i Osnovni sud u Podgorici u slučaju Gorana Đurovića.

Sud naložio da se i Vukčević vrati u Savjet RTCG!

Sve vijesti