Budućnost slavi 69 godina postojanja

Autor:

Ženski rukometni klub Budućnost danas slavi 69 godina postojanja, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Budućnost slavi 69 godina postojanja Foto: MONDO

Navodi se da je najtrofejniji crnogorski klub osnovan 13. februara 1949. godine.

Za proteklih 69 godina postojanja, Budućnost je osvojila dva trofeja Lige šampiona (2012. i 2015.), tri Kupa pobjednika kupova (1985, 2006. i 2010.) i EHF kup 1987. godine.

"Za skoro sedam decenija postojanja, najtrofejniji crnogorski klub prešao je put od dominantog tima na prostoru nekadašnje države, u regionalnim okvirima do tima koji je u posljednjih šest godina osvojio dva trofeja Lige šampiona. U oktobru 2016. godine postao je ekipa sa najviše osvojenih bodova u elitnom takmičenju ostavivši iza sebe osmostrukog prvaka Evrope – austrijski Hipo", piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Navodi se da Budućnost 69. godišnjicu postojanja dočekuje kao najmlađi tim u Ligi šampiona.

"Napravljena je potpuna rekonstrukcija tima, a priliku su dobile igračice koje predstavljaju budućnost crnogorskog, ali i evropskog rukometa. Nova, talentovana generacija predvođena kapitenom Milenom Raičević, potencijal je potvrdila u dosadašnjih devet mečeva i na dobrom je putu da ostvari veliki rezultat i plasman među osam najboljih timova u Ligi šampiona", piše u saopštenju.

Navodi se da najtrofejniji crnogorski klub, uz Vardar je jedini tim koji je učestvovao na sva četiri finalna turnira Lige šampiona, koji se od uvođenja novog sistema takmičenja u sezoni 2013/14, održava u Budimpešti.

Budućnost je šest puta bila pobjednik Regionalne lige, a osvojila je 29. titula državnog prvaka i 22 trofeja namijenjena pobjedniku nacionalnog kupa.

Sve vijesti