Pritvor za očuha i majku stradalog dječaka

Autor:

Nerminu Šišiću (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka, i djetetovoj majci Jeleni Jovović, tužilac Zoran Vučinić odredio je pritvor do 72 časa zbog opasnosti od bjekstva.

4
A- A A+

Tužilaštvo Foto: MONDO-Gordana BojanićDječak star 15 mjeseci, koji je sinoć primljen na odjeljenje Intenzivne njege Dječje bolnice u Podgorici, preminuo je jutros od posljedica batina.

Policija je, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, uhapsila Nermina Šišića (27) iz Tuzle, nastanjenog u Podgorici, kao i dječakovu majku Jelenu Jovović (33), zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza.

"Do saznanja o navedenim krivičnim djelima službenici CB Podgorica su došli tako što je juče Stanica za dežurstvo CB Podgorica obaviještena od strane medicinskog osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici da je osoblje ovog Zavoda iz ulice Radosava Burića u Dječju bolnicu KCCG transportovalo maloljetno dijete muškog pola staro 15 mjeseci sa vidljivim tragovima nasilja", saopštila je policija.

Navode da postoje osnovi sumnje da su Šišić i Jovović izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret "na način što je N.Š. u dužem periodu fizički zlostavljao maloljetno dijete staro petnaest mjeseci, sina nevjenčane supruge J.J".

"J.J. je tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je danas preminulo na odjeljenju Dječje bolnice KCCG", saopštila je policija.

Podsjećamo, dječak je u Klinički centar je primljen bez srčane akcije, a nakon što je reanimiran ljekari su se čitavu noć borili za njegov život.

Preminuo dječak koji je brutalno pretučen

Sve vijesti