TUGA: Smrt stigla prije pomoći

Autor:

Dvogodišnja J.B. ćerka Marijane Bogavac koja je nekoliko puta tražila pomoć nadležnih zbog siromašta, preminula je u srijedu u Podgorici, prenio je Dan.

3
A- A A+

hitna pomoć, hitna pomoc, ambilanta, ambulance, nesreća, hitna, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dvogodišnja J.B. nađena je u srijedu modra i bez znakova života...  Podgoričkom dnevniku tužnu vijest saopštili su iz Banke hrane koja je u više navrata pomagala Marijani i njenim ćerkama. 

Djevojčica je imala dijabetes koji je naslijedila od oca koji je napustio porodicu, saopštili su iz Banke hrane Danu zamolivši pomoć za Marijanu i njene ćerke u teškim trenucima.

Bogavac je od uvođenja naknade za majke sa troje djece bila korisnik socijalne pomoći. Odkako joj je naknada ukinuta,  samohrana majka našla se u teškoj finansijskoj situaciji.

Iz Banke hrane rekli su da je Marijana pokušavala da adi ali to nije bilo dovoljno da bi prehranila svoje ćerke. Zbog neplaćanja  računa isključena im je struja a prijećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stanazbog dugovanja...

O ovom slučaju obaviještene su nadležne ustanove, ali pomoć za Marijanu i tri njene maloljetne ćerke nije stigla.

Iz humanitarne fondacije ispričali su Danu da su tri djevojčice i njihova majka zbog nemogućnosti da plate struju po deset dana provodili u mraku.


Tagovi:
Sve vijesti