SNP napustio vlast u Budvi

Autor:

Sjednica Skupštine Opštine Budva nije danas održana jer nijesu prisustvovali odbornik Socijalističke narodne partije Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

SNP napustio vlast u Budvi Foto: MONDO/Anto Baković

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović rekao je, nakon što je konstatovano da nema kvoruma za održavanje sjednice, da je razočaran situacijom.

"Vlast koja nije u stanju da donese budžet nije vlast", kazao je Krapović, prenosi portal Vijesti.

Šef budvanskog parlamenta Đorđe Vujović rekao je da je to u najblažem neodgovoran odnos.

Pejović je kazao da nije došao na sjednicu jer je ispoštovao odluku opštinskog odbora partije koja je donijeta prije deset dana da se raskida koalicija "jer nijesu ispoštovani koalicioni dogovori".

Vijesti pišu da su iz SNP-a naveli da je razlog napuštanja koalicije nepoštovanje koalicionog sporazuma koji je SNP prije godinu zaključio sa Demokratskom Crnom Gorom, Demokratskim frontom, Demosom, Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Liberalnom partijom.

Iz SNP-a su prije deset dana dali partnerima rok da ispune obaveze iz koalicionog sporazuma, koji ističe danas.

Vijesti navode da je predsjednik budvanskog odbora SNP-a Veselin Marković obavijestio koalicione partnere da će danas istupiti iz vladajuće koalicije, uz spremnost da se započnu pregovori o sklapanju koalicionog sporazuma na novim osnovama.

Tagovi:
Sve vijesti