PREMIJERA: Žana Gardašević kao Hermiona

Autor:

U razgovoru za Mondo glumica Žana Gardašević govori o predstavi „Zimska bajka“, o višemjesečnim probama i liku koji tumači

0
A- A A+
Žana Gardašević Foto: MONDO/privatna arhiva

  „Zimska bajka“ Vilijema Šekspira  je napisana i prikazana 1611. godine, a prvi put štampana  1623. godine. Predstavlja jedno od poslednjih Šekspirovih djela. Nepojmljivo je da se njegove drame, komedije i tragedije sa istom vrijednošću i poslije toliko godina igraju u svim pozorištima širom svijeta.

Tako će i večeras u 20 sati  “Zimska bajka“ u režiji Dina Mustafića biti premijerno izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

 Glumica Žana Gardašević u razgovoru za Mondo otkriva svoj lik i govori o trudu koji je uložen, kao i o uspjehu koji neskromno očekuje.

Od oktobra mjeseca smo u probama na tekstu Vilijema Šekspira „Zimska bajka“. Zahtjevan i naporan rad je sada već iza nas, a uspjeh ispred nas. Neskromno kažem uspjeh jer sam sigurna da će publika živjeti sa nama ovu predstavu podjednako koliko smo je i mi sa ljubavlju i posvećenošću radili“, kaže Gardašević

Glumica ističe da tumači lik Hermione, kraljice , supruge i majke na sceni svog matičnog pozorišta. Svaki lik koji je oživljen kroz predstavu nosi svoju težinu ali i poruku na koju je i stavljen akcenat.

Koliko likova i zapleta u ovoj Šekspirovoj drami, toliko i poruka nosi ova predstava. Svakako, dominantna poruka je da se vrijeme ne može vratiti i da svaku svoju odluku preispitamo prije nego li je donesemo“, objašnjava Gardašević.

Naporan rad u proteklih par mjeseci, kao i predstava od koje se mnogo očekuje  zaokružiće godinu koja se bliži kraju.

„Prethodni period nam je bio prilično naporan, tako da ćemo praznike koji slijede provesti u krugu najbližih“, dodala je Gardašević.

Na kraju svake godine sumiraju se utisci, ostvareni planovi  i iskazuju želje za narednu godinu. Glumica je otkrila  da specijalnu želju odavno nema.

Odavno nemam onu neku specijalnu želju. Moja jedina želja mi se sada ostvaruje i nadam se da će tako biti i u 2018. godini, a  i ubuduće“, zaključuje Gardašević.

U predstavi koja traje 2 sata i 40 minuta igraju još: Zoran Vujović, Žana Gardašević, Srđan Grahovac, Jelena Nenezić, Dejan Ivanić, Aleksandar Gavranić, Slaviša Čurović, Marko Todorović, Andrea Mugoša, Ana Vučković, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Petar Burić, Gojko Burzanović, Dragan Račić, Radmila Čolić.

Repriza je zakazana za subotu od 20 sati.

Sve vijesti