Tvrdi da je bomba bila postavljena za njega!

Autor:

Podgoričani uhapšeni juče sa bombom sa daljinskim upaljačem u autu tužiocu isrpičali da nisu planirali nikoga da likvidiraju.

Tvrdi da je bomba bila postavljena za njega! Foto: MONDO

Podgoričani Milan Vidmar (26) i Miloš Radović (28), negirali su priliko saslušanja kod tužioca da imaju bilo kakve veze sa eksplozivom koji je nađen u vozilu u kojem su se nalazili, piše Dan.

Prema saznanju podgoričkog dnevnika Vidmar je prilikom pronalaženja bombe bio za volanom “gorlfa” i na saslušanju je ispričao da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta.

Njegov advokat Ratko pantović ispričao je Danu da je Vidmar na saslušanju tvrdio da nikoga nije htio da likvidira već je on bio meta.

 On je ispričao da nije znao da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod njegovog sjedišta te da je siguran da je neko želio njega dalikvidira. Prilikom saslušanja tvrdio je i da nije član nijednog kriminalnog klana.

Dan prenosi da je Vidmar tužiocu ispričao da je bomba bila zalijepljena magnetom i trakom ispod njegovog sjedišta, što on nije znao dok ga nije zaustavila policija.

U tom trenutku, prema njegovom iskazu, ne znajući šta je zalijepljeno ispod sjedišta pokušao je da odlijepi nešto što se ispostavilo kao improvizovana bomba.Tek kada je izvukao žice, shvatili su da je riječ o nekom eksplozivu zbog čega se odmakao od vozila, a policija je pozvala antiterorističku jedinicu. On je, prenosi Dan, ispričao da ove navode mogu da potvrde i pripadnici policije koji su obavili pretres njegovog vozila.

Vidmar je na saslušanju ispričao da mu je policija tom prilikom spasila život, te nije u sukobu sa nikim, ali da zna da je trebao da bude žrtva tog slučaja, piše podgorički dnevnik.

Prilikom pronalaženja bombe na suvozačkom mjestu nalazio se Miloš Radović koji je tužiocu rekao da nije znao ništa o bombi.

Tužilac Višeg suda u Podgorici Tatjana Begović je Vidmaru i Radoviću odredila zadržavanje u pritvoru od 72 sata.

Sve vijesti