Ljubav ili strast?

Autor:

Evo kako da znate.

0
A- A A+

  Ljubav i strast povezane su gotovo neraskidivo, naročito na samom početku veze i to je najprirodnija stvar na svetu. Kada nas neko privuče na prvi pogled, bude se naši primarni instinkti, a jedan od njih je i požuda, snažna seksualna želja usmerena ka "objektu" naše pažnje. S tim u vezi ništa nije ni strašno ni neuobičajeno, ali, možda neće potrajati. Ne preraste svaka strast u ljubav, ali, ako imate sreće, i to se desi.

Možete da imate seks i da ne osećate ništa dublje od pukog fizičkog užitka. Ili, možete da imate seks i da se svemir zaustavi na trenutak. Strast ili ljubav, dakle? Evo kako da znate.

Posvećujete vreme upoznavanju partnera

Dajete sebi dovoljno prostora i vremena da doživite i upoznate ono drugo.

Osećaj ne bledi

Strast ne traje dugo. Ali, ako se ljubav pomalja iz te strasti, osećaj uzbuđenja i želje za vremenom koje ćete provesti jedno uz drugo ne napušta vas ni na tren.

Prepoznajete i druga osećanja u vezi sa osobom koja vam se dopada

Strah da nećete "kliknuti", osećaj povezanosti kao da se znate oduvek, potreba da date najbolje od sebe, bez trunke proračunatosti... to je ljubav.

Ljubav je uvek "dvosmerna"

Različite osobe u nama bude različite nivoe želje i različite osećaje povezanosti. Ponekad pogrešno pretpostavljamo da što je strast snažnija, to ljubav mora biti veća, ali to je ponekad jako daleko od istine. Strast je... kao bujica. Ruši sve pred sobom. Ljubav je... mirna, postojana i duboka kao jezerska voda.

Shvatate da druga osoba nije odgovorna za vašu sreću

Ako žudite za odobravanjem osobe sa kojom ste u vezi, ako ste spremni da se malo i folirate da biste postigli svoj cilj, verovatno je u pitanju samo strast. Ljubav dolazi onda kad ste zadovoljni sami sobom, jer samo tako možete dati najbolje od sebe onome koga volite.

Sve vijesti