Priča o Medu, najpoznatijem stanovniku Podgorice!

Snimak na kojem se vidi kako brani ženu od pljačkaša učinio je mješanca Meda najpopularnijim stanovnikom Zmaj Jovine ulice u Podgorici, pa i znatno šire.

Priča o Medu, najpoznatijem stanovniku Podgorice! Foto: MONDO

U razgovogoru za MONDO, jedan od njegovih hranitelja Vladan Pavićević, kaže da je Medo posle herojskog podviga osjetio neke od čari popularnosti, ponajviše u odnosu komšiluka prema njemu.

Bezrazložno, bilo je ljudi koji su se plašili Meda i pokušavali da ga izbjegnu kada bi se sreli s njim u ulici. Sada je situacija već sasvim drugačija i čak i oni koji su ga izbjegavali prilaze mu da ga pozdrave, pomaze... Medo u svojoj ulici uživa status koji je i zaslužio svojim podvigom”, opisuje Vladan kako protiču prvi “dani slave” njegovog i ljubimca Zmaj Jovine ulice u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Izvor: YouTube


Snimak Medovog spašavanja komšinice koju je pokušao da opljačka za sada nepoznati mladić imao je za pet dana preko 21 milion pregleda samo na Fejsbuk stranici sajta LADbible a vijest o njegovom podvigu objavili su gotovo svi regionalni ali i neki od najčitanijih internet medija na svijetu!


Do identiteta junaka iz podgoričke Zmaj Jovine, međutim, nije bilo lako doći jer njegovi hranitelji nisu željeli da mu “uzimaju slavu”. Vladan Pavićević nije mogao da se sakrije od “sedme sile” jer je Medov podvig koji je “obišao svijet” zabilježen na njegovoj bezbjednosnoj kameri.

Za nas je ovo pomalo nova situacija, zaslugom Podgoričkog vremeplova i potom sajta LADbible Medo je postao svjetski poznat i interesovanje za njega je ogromno. Zaslužio je da bude slavan ali na nama koji uživamo u njegovom društvu evo već pet godina, koliko živi s nama u Zmaj Jovinoj, je samo da budemo ponosni na našeg heroja”, kaže Vladan.

Njegova komšinica koju je nedaleko od kuće napao pljačkaš kojeg je Medo otjerao griznuvši ga nekoliko puta,  kada je počeo da bježi čak i za stražnjicu, tek nakon što je odgledala snimak shvatila je ko ju je i kako spasio od napadača. Medu se, po Vladanovim riječima, zahvalila kraljevskim ručkom.

Istog dana mu je spremila ručak. Na meniju su bila pileća prsa a porcija je bila za troje”, dodaje Vladan.Vladanovu ulogu u Medovom životu definisali smo kao “hraniteljsku”, jer ovaj hrabri pas u Zmaj Jovinoj nema klasičnog gazdu. Upravo zbog ovog detalja mnogi su ga nakon što je objavljen snimak njegovog podviga okarakterisali kao lutalicu.

Medo, uslovno rečeno, ima tri doma u našoj ulici i to u razmaku od 15-ak metara. Sam bira koliko će vremena biti u kući, dvorištu ili na ulici. Imamo sjajan komšiluk a ovaj divni pas nas je dodatno zbližio”, objašnjava Pavićević.

On dodaje da je junačka reakcija njihovog ljubimca iznenadila sve u ulici jer Medo nikada ranije nije pokazivao ni najmanje znake agresivnosti.“Naprotiv, bio je uvijek prilično miran”, dodaje Vladan.

Medovo herojstvo spasilo je komšinici ne samo torbu sa novčanikom na koju se bio ostremio nepoznati pljačkaš u žutoj jakni, već i nju od potencijalno težih povreda. U kakvom je stanju napadač, posebno njegov sedalni predio, još uvijek je nepoznanica… 

Sve vijesti