Ukrali lim sa krova crkve u Nikšiću

Autor:

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina I.R.(23), a protiv maloljetnika E.A. (17) podnijela krivičnu prijavu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

0
A- A A+
Nikšić Foto: MONDO/Ana Božović

  „Postupajući po prijavi koju je podnio D.Z. (38) iz Nikšića, sveštenika sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću da su u noći između 02. i 03. novembra nepoznate osobe ukrale dio bakarnog lima sa krova Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Nikšiću, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su došli do saznanja o mogućim počiniocima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su Nikšićani I.R. i maloljetni E.A. počinili KD teška krađa na štetu Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Nikšić: Iz hrama htio da ukrade prilogeNa osnovu dalje kriminalističke obrade se sumnja da su te osobe u noći između 05. i 06. novembra provalili u objekat „Kineski restoran“ koji je u vlasništvu B.V. iz Podgorice. Oni su, kako se sumnja, iz unutrašnjosti tog objekta ukrali šest aluminjskih radijatora, i na taj način počinili KD teška krađa.

Kako je saopštreno, ukradeni radijatori su pronađeni i vraćeni vlasniku.

O događajima je, dodaje se, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Nikšiću koji je naložio da se I.R. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva KD teška krađa.

Nakon saslušanja državni tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Sudija za istragu mu je odredio pritvor, nakon čega je I.R. sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

„U vezi sa maloljetnim E.A. je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva KD teška krađa“, kaže se u saopštenju.

%MCEPASTEBIN%

Tagovi:
Sve vijesti