Crna Gora i Srbija jače zajedno

Autor:

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku Radulovića i Mirovića izraženo je zadovoljstvo odličnim odnosima i saradnjom Crne Gore i Srbije, posebno u oblasti turizma.

1
A- A A+

  Crna Gora i Srbija imaju značajnu šansu za ostvarivanje još boljih rezultata u turizmu kroz zajednički nastup na dalekim tržištima, ocijenjeno je u razgovoru ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i predsjednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića.

„Radulović je istakao da Crna Gora i Srbija imaju značajnu šansu za ostvarivanje još boljih rezultata u turizmu kroz zajednički nastup na dalekim tržištima koji se sprovodi kroz zajedničku promociju, nastup na sajmovima i kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda za turiste sa ovih tržišta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Mirović naglasio da smatra da treba iskoristiti momenat na evropskom i svjetskom tržištu turizma kroz uzajamnu promociju i uvezivanje turističkih proizvoda i privrede Crne Gore i Srbije.

On je istakao da će liberalizacija viznog režima i unaprjeđenje infrastrukture značajno doprinijeti boljem rezultatu u sektoru turizma u obje zemlje.

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo činjenicom da je ostvaren rast broja turista iz Srbije koji su posjetili Crnu Goru, kao i turista iz Crne Gore koji su posjetili Vojvodinu“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno i da ima prostora za pojačanu saradnju u oblastima koji su u zajedničkom interesu Crne Gore i Srbije.

Sve vijesti