Evo MONDO fitnes izazova br. 2! (VIDEO)

Autor:

Ponedjeljak je tajming za MONDO fitness izazov! Zadatak ove nedjelje postavlja Capital fitness centar iz Podgorice. Pogledajte izazov i kako su na njega odgovorili iz fitnes klubova u Podgorici, Nikšiću i Baru!

Evo MONDO fitnes izazova br. 2! (VIDEO) Foto: MONDO

  Mondo fitnes izazov ove nedjelje je vježba “prelaz iz upora u plank”. Zadatak u ime Capital fitness centra postavlja Igor Fatić. 

Izvor: MONDO/Capital Capital fitness

Iz City fitness kluba u Nikšiću pripremili su spektakularan odgovor na izazov kolege iz Capital fitness centra. Pogledajte:

Izvor: MONDO/City ftiness


Žestok odgovor uz adekvatan muzičko-scenski begraund stiže iz barskog CF Station kluba.Vježbu izvodi Bojan Čejović:

Izvor: MONDO/CF Station


U ime Soko Gym-a, na izazov kolege iz Capital fitness centra odgovorila je Ankica Božović. Pogledajte:

Izvor: MONDO/Soko Gym


Za kraj, evo kako je vježbu svog instruktora Igora Fatića izveo predstavnik Capital fitness centra: 

Izvor: MONDO/Capital fitness centar

Nadamo se da su vas vježbači iz vodećih fitness klubova u Crnoj Gori motivisali da se pokrenete, bez obzira na to koliko godina imate.

Podsjećamo na informaciju koju smo nedavno objavili - naučnici su utvrdili koliko nedeljno treba da vežbamo, da bismo duže živeli. Sudeći po rezultatima istraživanja, treba da se znojite oko 150 minuta nedjeljno zarad dužeg života!

 Tim istraživača ispitao je, naime, ljude starosti između 35 i 70 godina o njihovoj fizičkoj aktivnosti, kako bi dobili rezultate. Između 2003. i 2010. godine, više od 140.000 učesnika iz 17 zemalja popunilo je upitnik o tome koliko minuta nedeljno su fizički aktivni. Zatim su, šest do devet godina nakon toga proverili u kakvom su zdravstvenom stanju ispitanici.

Ispostavilo se da su ljudi koji su vježbali najmanje 150 minuta nedjeljno izloženi 28 odsto manje riziku od rane srmti i 20 odsto niži rizik od srčanih bolesti.

Osobe koje su vježbale znatno duže od toga - oko 750 minuta nedjeljno - imale su 48 odsto manji rizik od iznenadne smrti.

Do sledećeg ponedjeljka i novog MONDO fitness izazova – sportski pozdrav!

Sve vijesti