Spremni za novu fitnes avanturu? (FOTO)

Autor:

Ljubitelje zdravih stilova života od danas pa svakog narednog ponedjeljka u našoj rubrici Mondo fitnes očekuje prava poslastica!

Spremni za novu fitnes avanturu? (FOTO) Foto: MONDO

Fizički trening prihvaćen je poslednjih godina kao važan način prevencije i rehabilitacije kardiovaskularnih bolesnika i u Crnoj Gori, u kojoj je, prema poslednjim istraživanja polovina broja umrih povezana sa ovom grupom oboljenja.

Uprkos tome, procjena je da redovno u Crnoj Gori vježba manje od tri odsto populacije, što je višestruko manje nego što je to slučaj u zemljama sjeverne i zapadne Evrope. Na popravljanje ove statistike nije uticao čak ni kult lijepog i zdravog tijela koji danas predstavlja jedan od najrasprostranjenijih trendova u civilizovanom svijetu.

 U želji da pokrenemo naše čitaoce da uđu u, za sada mali krug onih koji redovno vježbaju (ukoliko već nisu dio te zajednice), pokrenuli smo motivacionu akciju u kojoj ćemo sarađivati sa više vodećih fitness stručnjaka u Crnoj Gori.

Ideja je da svake nedjelje jedan od fitness eksperata predstavi i preporuči jednu vježbu koju će potom izvesti vježbači u četiri različita fitness centra. Nakon toga, naš tim stručnjaka za fitness ocijeniće ko je i gdje najbolje izveo vježbu.

Čitaoci MONDA biće tako u prilici da kroz naše multimedijalne reportaže svakog ponedjeljka prate ovo motivaciono nadmetanje koje započinjemo sa predstavnicima četiri fitness centra: dva vodeća u Podgorici Soko Gym-a i The Capital Fitness centra, najpoznatijeg u Nikšiću - City Fitness, i najavangardnijeg u Baru CrossFit klub Station.

Ovog ponedjeljka predstavljamo naš tim fitness eksperata i centara koji počinju akciju u kojoj će nam se, nadamo se, pridružiti i drugi stručnjaci i fitness klubovi. Redosled predstavljanja odredio je staž učesnka u bavljenju fitnesom (imena fitness klubova su linkovana, sajtovima ili FB stranicama na kojim se možete bolje upoznati sa učesnicima naše akcije). 

SOKO GYM Podgorica

Ekspertski tim kluba sa najvećom tradiciom u Crnoj Gori Soko Gym-a predvodi njegov vlasnik Veselin Mićović, profesor fizičke kulture i jedan od najboljih crnogorskih karatista svih vremena. Bio je šampion svijeta u karateu na šampionatu u Japanu 1994. godine, vicešampion svijeta na prvenstvu u Meksiku 1990. godine, član jugoslovenske reprezentacije koja je na šampionatu planete u Južnoafričkoj republici osvojila bronzanu medalju.

 Višetruki je prvak Evrope, Mediterana, Balkana i SFRJ u ovom borilačkom sportu, dva puta biran za najboljeg sportistu Crne Gore, dobitnik brojnih priznanja među kojima su 19.decembarska i 13.julska nagrada.  Više decenija angažovan je kao instruktor borilačkih sportova u SAJ-u Crne Gore a kao fitnes trener angažovan je od 1998. godine.

Uz Mićovića, Soko Gym će predstavljati i Vukašin Tomčić, profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani kineziterapeut, personalni trener i instruktor grupnog fitnessa, WFF/NABBA, TRX trener, Kettlebell level1 trener, IUKL i kondicioni trener. 


THE CAPITAL FITNESS CENTAR Podgorica


Jedan od elitnih fitness klubova u Podgorici predstavljaće Aleksandar Šmigović. Generalni Menadžer The Capital Fitness centra po obrazovanju je diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja.  Bio je profesionalni košarkaš a fitnessom se bavi 10 godina, kako radom u samoj struci tako i menadžmentom i vođenjem.

Do svoje 26. godine Aleksandar je živio i radio u Novom Sadu, nakon čega dolazi u Crnu Goru, prvo u Tivat i Porto Montenegro Sports Club, a zatim u Podgoricu gdje je dobio zadatak prvo da otvori a zatim i vodi prestižni The Capital Fitness centar.

CITY FITNESS Nikšić

Najviše članova ima tim eksperata iz najpoznatijeg fitnescentra u Nikšiću. To su:

Milivoje-Mićo Đurđić
, menadžer u fitnes centru, personalni i grupni trener. Milivoje je završio Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Profesionalno je opredijeljen za oblast funkcionalnog treninga i pohađao je veliki broj seminara i konvencija. Takođe, dugo se bavio košarkom i tokom karijere je nastupao za klubove KK Ibon, KK Montenegro, KK Bonus, KK Ulcinj i KK Danilovgrad. Sa KK Ibonom je osvojio 2002. godine titulu prvaka Crne Gore i iste godine treće mjesto na prvenstvu SiCG. Posebno se istakao u radu sa profesionalnim sportistima sa kojima je postizao željene rezultate. Takođe jedan je od trenera čiji su grupni programi „HIIT“ i „Glute toning“ među najsposjećenijim.

Ivan Vuletić je diplomirani profesor fizičke kulture. Aktivno se bavio karateom i košarkom dugi niz godina. Posvećen je usavršavanju i polaznik je velikog broja seminara održanih u Podgorici, Beogradu, Zagrebu, Amsterdamu i sarađivao je sa imenima kao što su Steve Maxwell, Dan John, Kevin Carr, Derrick Price, Mike Fitch, Marino Bašić, Dmitry Klokov i mnogi drugi. Posjeduje sertifikate Basic Bodyweight L1, Maxwell Pro trainer L1, Basic Pro couch, FISAF International fitness instructor, sertifikovani je PT. Osim personalnih treninga u „City Fitness-u“ vodi i grupni program „Basic training for life“.

Boško Drašković,  apsolvent Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, je aktuelni selektor bokserske reprezentacije Crne Gore. Tokom bogate takmičarske karijere osvajač je brojnih medalja i turnira. Posebno treba istaći učešće na OI u Londonu 2012. godine kao i osvojenu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama(Peskara 2009), peto mjesto na EP u Moskvi 2010. godine.  Osvajač je i brojnih turnira kao što su Arena kup, Beogradski pobjednik, Trofej Podgorice. Dugi niz godina je bio kapiten bokserske reprezentacije Crne Gore. AIBA je licencirani trener. Takođe, trener je u BK „Žarko Mijatović“ koji funkcioniše u okviru „City Fitness-a u kom Boško vodi i izuzetno popularan grupni trening „Box Fit“.

Dragutin-Draško Radojičić je bivši profesionalni fudbaler i aktivni takmičar Atletskog kluba „Nikšić“. Tokom aktivnog aktivnog bavljenja fudbalom nastupao je za FK “Čelik“, FK „Iskra“, FK „Kolubara“ Lazarevac i FK „Rudar“. Na poslednjem državnom takmičenju u disciplini 10000 m osvojio je treće mjesto. Istrčao je veliki broj polumaratona i ostvario zapažene rezultate. Takođe učestvovao je i istrčao Podgorički maraton. Posebno je zainteresovan za oblast kondicione pripreme sportista i prošao je veliki broj edukacija i seminara na ovu temu. Takođe, veoma je uspješan u radu sa profesionalnim sportistima sa kojima postiže izuzetne rezultate. 

CROSSFIT KLUB STATION  Bar

CrossFit klub Station iz Bara predstavlja Branislav Bane Nenezić, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i direktor SC Topolica.

Ovaj 33-godišnji Baranin poznat je kao jedan od najsvestranijih stanovnika grada pod Rumijom u kojem je za kratko vrijeme uspio da ostavi dubok trag kao sportski radnik. Iako rukovodi jednim od najboljih sportskih kompleksa u državi, Nenezić najradije ističe svoju funkciju predsjednika FK Sloga iz Starog Bara. Ne slučajno, jer ovaj klub uživa status kultnog sportskog kolektiva na južnom Jadranu, prije svega zbog svoje egzotične tradicije koju je Bane ovjekovječio dokumentarnim filmom “Sloga nije samo klub”.

Da ne bude zabune, predsjedničke i direktorske reference nisu preporučile Nenezića za učešće u akciji koju pokrećemo u okviru naše rubrike MONDO Fitness – trenutno je angažovan kao instruktor Cross fit-a u klubu Stationu Baru.

Kao košarkaš prošao je sve selekcije OKK "Primorka" iz Bara, u sezoni 2001/2002 igrao u I B saveznoj ligi SRJ za KK "Tina Time" iz Bara. Pet godina predavao je fizičko vaspitanje u osnovnim i srednjim skolama u Baru. Nekadašnji je trener mlađih selekcija u KK Mornar, jedan od osnivaca KK ABC iz Bara, trener plivanja Vaterpola i plivanja u PVK Mornar Bar... Aktivno se bavi i kanjoningom sa skijanjem i planinarstvom. Bio je učesnik BOOT CAMP takmičenja...

Sve vijesti