DEMOS vodi Lekić, Danilović: Sramota!

Autor:

Ministarstvo javne uprave odbilo je zahtjev da Goran Danilović bude upisan u Registar partija kao predsjednik Demosa.

1
A- A A+

Ministarstvo javne uprave, kako se navodi u rješenju u koje je agencija Mina imala uvid, odlučilo je da će se Demos i dalje voditi na Miodraga Lekića.

Ministarstvo je odbilo zahtjev Danilovića, uz obrazloženje da je zahtjev podnijelo neovlašćeno lice.

Iz tog Vladinog resora su naveli da je u registru partija Lekić ovlašćeno lice za zastupanje Demosa.

Danilovićeva struja zahtjev za izmjenom u registru partija podnijela je nakon što je na sjednici Glavnog odbora u Mojkovcu dio Demosa izabrao Danilovića za lidera.

U Demosu smatraju da je odluka Ministarstva ispravna, kako su saopštili, nisu ni očekivali da će „političko šarlatanstvo biti produženo pravnim nasiljem“. 

Oni su naglasili da ne kriju zadovoljstvo što su ispunili dužnost da odbrane Demos, prvenstveno onaj građanski i multietnički – koji ih je i okupio.

"Zato iz ove nametnute i prolazne krize, sada već oslobođeni uzurpatorskih pokušaja, izlazimo sa većim demokratskim potencijalima u našoj misiji borbe za demokratsku i pristojnu Crnu Goru",
navodi se u saopštenju.

Danilović: Sramna odluka Ministarstva

Odluka Ministarstva javne uprave da se Demos i dalje vodi na Miodraga Lekića je sramna, ocijenio je Goran Danilović. Danilović je rekao da je Ministarstvo javne uprave odbilo zahtjev da se izvrši promjena u registru političkih partija i verifikuje izborna volja Demosa, odnosno, promijeni lice koje zastupa stranku.

Ćaki "zavrnuo slavinu” Daniloviću!


Obrazloženje je, kako je naveo, da zahtjev nije podnio Miodrag Lekić.

“Vjerovali ili ne ali to je obrazloženje! Tako sramnu odluku nijesmo skorije vidjeli”, naveo je Danilović u izjavi.

On je rekao da se u Ministarstvu javne uprave odlučivalo 15 dana na osnovu dokaza i Statuta, a na kraju se, kako je kazao, donijela nestvarna odluka.

“Dakle, nemoguće je smijeniti predsjednika stranke u Crnoj Gori ako on ne potpiše vlastitu smjenu. Sada je valjda jasno ko za koga radi i ko je udbaš. Sada se vidi ko je čiji favorit”, kazao je Danilović.

Oni tvrdi da je ponosan na istinski i nekorumpirani Demos.

“Na sve nas koji smo pokazali i sebe i Demosovu snagu javno. Nismo se krili po hodnicima i nismo se plašili šta će reći ministarstvo. Stranku možete oteti ali ljude nikada”, poručio je Danilović.

Danilović: Demos je tamo gdje je većina!

Sve vijesti