Crnogorski stonoteniseri na prvenstvu Evrope

Autor:

Crnogorski stonoteniseri učestvovaće na ekipnom prvenstvu Evrope, koje će od 13. do 17. septembra biti odigrano u Luksemburgu, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza.

0
A- A A+
stoni tenis.jpg Foto: MONDO

  Navodi se da će nastupiti u sastavu LukaBakić, FilipRadović i Branko Cubović.

Muškoj selekciji biće to povratak na evroposku scenu nakon jednogodišnjeg odsustva, dok ženske reprezentacije neće biti ni na ovom šampionatu.

Saopšteno je da su zbog nedostatka novca Bakić, Cubović, trener Goran Premović i generalni sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore Nenad Raičević na šampionat otputovali kombijem, dok će im se u Luksemburgu pridružiti Radović.

"Nijesmo imali novca, pa smo se odlučili na takav korak. Naš Savez je prije nešto više od godinu zbog ušteda prilikom odlaska na takmičenja kupio kombi sa osam sjedišta i evo prilike da se isproba na dužem putovanju", kazao je Raičević Radiju Crne Gore.

On u ekspediciji za Luksemburg ima ulogu vozača i vođe puta, a biće i delegat na Kongresu Evropske stonoteniske unije.

Crnogorska selekcija nije među prve 32 evropske reprezentacije i nadmetaće se u Diviziji 3 sa izabranim timovima Letonije, Norveške, Azerbejdžana i Kipra.

Prema riječima reprezentativca Bakića, biće teško upisati pobjedu na šampionatu.

"Rivali su se pojačali, neki imaju u svojim redovima i Kineze, a mi smo slabiji, jer za našu reprezentaciju više ne igra Irfan Čekić, koji je prije dvije godine bio najbolje rangirani crnogorski stonoteniser", kazao je Luka Bakić.

On je podsjetio da je crnogorska selekcija dobila Luksemburg, koji je sada u prvoj diviziji.

"Filip i ja možemo do poena u pojedinim susretima, ali pitanje je šta će da uradi Cubović, koji će debitovati na šampionatu Evrope. Nekada smo u najjačem sastavu dobijali Luksemburg, međutim, oni su u međuvremenu napredovali čak do prve divizije i sada će kao domaćini biti među 16 najboljih", rekao je Bakić.

%MCEPASTEBIN%

Tagovi:
Sve vijesti