Duško Vujošević tužio Partizan

Autor:

Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan Duško Vujošević tužio klub zahtijevajući isplatu dijela dugovanja.

1
A- A A+
Duško Vujošević Foto: MN Press

 U Humsku je stigla (ne)očekivana tužba. Potpisana imenom: Duško Vujošević.

Partizan je ostao dužan crnogorskom treneru koji je... pa, praktično otjeran iz kluba septembra 2015. godine, više stotina hiljada eura.

"Sa Partizanom, odnosno ljudima u Partizanu, imam problem. Ružno smo se rastali, ali je ostala je moja emocija. Moje srce jeste partizansko, i ostaće, ali u momentu ružnog rastanka, Partizan mi je ostao dužan velike pare. Dug je oko 800.000 eura. Ja sam imao ugovor na tri godine - 300.000, 300.000 i 200.000 eura. Međutim, to su umanjili za iznos svih kazni koje su meni izrečene u ABA i domaćoj ligi, nekih 80.000 eura, plus račun za moj privatni mobilni telefon od 12.000 eura. dakle, nekih 100.000 eura su odbili od toga. Ostalo su se obavezali da isplate na 6 godina. Prvu ratu od 150.000 eura sam dobio, a ostalo je da mi godišnje daju još po 50.000 eura", rekao je Vujošević u novembru 2016. godine u intervjuu za navijački sajt partizan.net. 

O dugu je pričao i u drugim intervjuima, pa je tako u februaru ove godine za "SportNetwork" izjavio i ovo:

"Ne znam koliko je urađeno na polju sanacije klupskih finansija, da li je dug povećan ili smanjen. Znam da prema meni imaju veliki dug, čak se mimo toga loše ponašaju, jer ne pokušavaju da amortizuju situaciju nekim razgovorom. Ja zbog odnosa prema timu i većem dijelu navijača neću to da postavim na BAT tokom sezone, ali smatram da je najprirodnije da budem plaćen za to što sam radio. Jer sam ja tokom boravka u Partizanu trošio novac zarađen u Rusiji, gdje sam naplatio dvije trećine ugovora sa CSKA. Znam da prema svima koji su izuzetno korektni i ne vrše pritisak, kao što su Tepić i Milosavljević, ne ispunjavaju obaveze, niti prave bilo kakve diplomatske pokušaje".

U međuvremenu se, izgleda, ništa nije dešavalo u smislu isplaćivanja obećanih rata Vujoševiću, pa je on odlučio da tuži klub.

Prema saznanjima MONDA, traži od kluba dvije rate u ukupnom iznosu od 100.000 eura.

U međuvremenu, Vujošević je za "Kurir" potvrdio ovu informaciju:

"Kada su ovi ljudi u Partizanu u pitanju, moje strpljenje nije beskrajno. Ono je samo beskrajno iscrpljeno. Sramota je Partizana, što ja treba novac krvavo zarađen, treba da naplaćujem preko FIBA BAT".

Dodao je šta mu je Partizan ostao dužan:

"Riječ je o novcu koje je trebalo da dobijem za prethodne tri godine od trenutka kada sam napustio Partizan. Dug je umanjen za sve kazne i telefonske račune, što iznosi oko 100.000 eura. Napravljen je reprogram duga prema meni, dogovorili smo se da mi se novac isplati u pet rata, svake godine po jedna. Isplaćena je samo prva, a sada je već trebalo da stigne treća. Međutim, iz kluba dvije godine ni traga ni glasa. Niko da se javi, što, naravno, ne bi promijenilo moju odluku. Te pare sam krvavo zaradio, očekujem, i sigurno ću ih naplatiti. Smatram da svaki čovjek koji nije dobio novac od prije pet godina, ukoliko ima pravnu osnovu treba da ga potražuje".

Sve vijesti