Rusi učetvorostručili broj noćenja u Crnoj Gori

Autor:

Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju u Crnoj Gori je i više nego učetvorostručen.

2
A- A A+
Budva.jpg Foto: mondo.me

  Oni su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak-Kukavičić, pišu Vikend novine.

Ona je istakla da je samo tokom prethodne sedmice na Aerodrom Tivat došlo više od 13.000 putnika iz Rusije, što je porast od oko 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine

"Aktivnosti koje smo realizovali u prethodnom periodu na svim nivoima i turistički pokazatelji za šest mjeseci pokazuju pozitivne trendove rasta turističkog prometa, posjete i gostiju sa ruskog tržišta", navela je Radak-Kukavičić.

Radak-Kukavičić je dodala kako je prema zvaničnim statističkim podacima, u hotelskom smještaju tokom prvih šest mjeseci ove godine boravilo blizu 30.000 turista iz Rusije, što je za oko 14 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

"Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je i više nego učetvorostručen, oni su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja".

Iz NTO kažu da i podaci Aerodroma Tivat pokazuju porast broja putnika i aviona iz Rusije.

"Samo tokom prethodnih nedelju dana na Aerodrom Tivat je došlo više od 13.000 putnika iz Rusije što je porast od oko 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a obavljeno je 68 rotacija što je porast od 16 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Tokom jula, prema podacima Aerodrom Tivat, bilježi se rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto", poručila je Radak-Kukavičić.