Rožajac ucjenjivao partnerku seksi snimkom

Autor:

Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama podiglo je optužnicu protiv Rožajca N.T. (60) zbog krivičnog djela iznuda u produženom trajanju.

0
A- A A+

  N.T.(60) se stavlja na teret da je u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u dužem vremenskom periodu ucjenjivao B.Z. (65) iz Pule. Njih dvoje bili su u ljubavnoj vezi.

U optuznici se navodi da je N.T. pijetio B.Z. da će fotografije koje ima u svom telefonu, na kojima je ona naga, objaviti na internetu ukoliko mu ne isplati određeni novčani iznos, i na taj način je od nje iznudio 5.500 eura, prenosi Dan.

Naime on je od oštećene u više navrata tražio da mu pošalje novac. Prvi put u julu prošle godine, kada mu je B.Z. uplatila na račun 1000 eura preko Erste banke u Rijeci. Bivšu prijateljicu sa kojom se u dva navrata sreo u Tivtu, N.T. je po ponovo ucijenio u septembru prošle godine kada je od nje zatražio da mu isplati 5.500 eura. On je uz prijetnju da će fotografije koje ima poslati koje ima poslat njenom  bratu i sinu, kao i njenim ostalim prijateljima.

N.T. je saslušan u rožajskom tužilaštvu, gdje je izjavio da nije imao nikakve zle namjere prema B.Z. već je novac uzimao na zajam.

U izjavi koju je N.T. dala pred Županijskim sudom u Puli, oštećena je kazala da je sa N.T. postala prijatelj nakon što joj je on u januaru prošle godine poslao zahtjev za prijatlejstvo preko svog Facebook profila.

Sve vijesti