Predstavljena 4G mreža i Urban paketi m:tela! FOTO

Autor:

Povodom decenije rada m:tel podsjetio na uspjehe ostvarene minulih deset godina ali i predstavio svoju 4G mrežu i revolucionarnu ponudu Urban paketa!

Predstavljena 4G mreža i Urban paketi m:tela! FOTO Foto: MONDO/Mladen Stojović

Na konferenciji za medije kompanija m:tel predstavila je svoju 4G mrežu i Urban postapid pakete za nove korisnike, ali i podsjetila na uspjeh ostvaren tokom minulih 10 godina rada na crnogorskom tržištu.

Izvršni direktor m:tel-a Vladimir Lučić osvrnuo se prvo na dosadašnji rad i istakao da su rast prihoda iz godine u godinu, rast investicija, donacija i broja zaposlenih samo dio paramterara kojima se mjeri uspješnost rada kompanije.

Prošle godine kompanija m:tel je na aukciji organizovanoj od strane EKIP-a osvojila najboljni frekventni spektar za 4G. Danas možemo reći da signalom 4G pokrivamo urbani dio većine gradova u Crnoj Gori. Svjesni smo da ubrzan razvoj tehnologija uslovljava da korisnici zahtijevaju sve veće brzine internet, pa signalom 4G i ponudom novih post paid paketa u potpunosti izlazimo u susret tim zahtjevima”, istakao je Lučić i dodao da je samo za minula dva mjeseca postavljeno preko 150 repetitora kojima su porkiveni svi putevi kvalitetnim signalom.

S razlogom smo odabrali Budvu za prezentaciju naše 4G mreže, jer je ovdje mobilni saobraćaj u ovom periodu godine najgušći u Crnoj Gori”, objasnio je Lučić.

 On je naglasio da je m:tel u prethodnih 10 godina m:tel imao kontinuirno poziivan uticaj na privredu Crne Gore.

Zapošljavamo ukupno 432 radnika, donirali smo oko million eura vrijednosti , sponzorisali razne sportske, kulturne i druge projekte sa oko pet miliona eura, a investicije dosežu čak 182 miliona eura po čemu smo prvi na planu greenfield investicija u Crnoj Gori”, istakao je izvršni director m:tel-a.

On je dodao da je samo tokom prethodne dvije godine uloženo 60 miliona eura u izgradnju optičke mreže.

O uspjehu govori i tržišno učešće m:tela sa 282 hiljade korisnika mobilne telefonije što čini gotovo 30 odsto tržišta i preko 50 hiljada multimedijalnih korisnika što je više od 25 odsto tržišta”, naglasio je Lučić.

Uz puštanje u rad 4G mreže glavna novost u ponudi m:tela ovog ljeta su Urban paketi koje je predstavio direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović. Ovoj ponudi, vjerovatno će se najviše obradovati novi korisnici usluga m:tela.

Pozivam sve buduće korisnike koji preferiraju surfovanje internetom i koriste digitalne servise da se odluče za Urban paket jer 1,000 prvih korisnika dobija čak 10 puta više GB. Takođe, valja iskoristiti najpovoljniju ponudu uređaja - 4G telefona i tableta po cijeni već od 1 eura”, poručio je Cerović.

On je objasnio da korisnici mjesečno na raspolaganju imaju odeđenu količinu interneta, nakon čega mogu aktivirati internet tarifni dodatak po želji, a zavisno od paketa i beslatan internet saobraćaj ostvaren ka MONDO GO aplikaciji, zatim za upload i download za digitalni servis Urban disk I 10 GB cloud prostora za smještanje podataka na Urban disc servisu, kao i besplatan internet saobraćaj ostvaren ka internet stranama Wikipedija, Facebook, Twiter, WhatsApp, Viber uz neograničen internet saobraćaj.

Posebnost Urban paketa je u tome što su resursi koji se odnose na razgovore odvojeno troše za razgovore u mreži i ka drugim mrežama u Crnoj Gori. Takođe, ukoliko ih korisnik ne potroši u toku tekućeg mjeseca, prenose se na sledeći mjesec”, rekao je Cerović.

Urban disk digitalni servis omogućava korisniku da sačuva sve svoje fotografije, video klipove i fajlove na onlajn serveru. Ako korisnik promijeni, izgubi ili pokvari telefon, svi podaci koji se nalaze na Urban disku ostaju sačuvani i mogu se pogledati na računaru ili prebaciti na novi telefonom jednim klikom.

Kao društveno odgovorna kompanija za 10 godina rada kompanija m:tel je odsutala od organizacija svih koncerata i druge javne promocije i odlučila da sredstva opredijeljena za tu namjenu plasira kroz donacije od javnog interesa. Jedna od takvih je pomoć u vrijednosti od 16,000 eura Ministarstvu zdravlja Crne Gore u cilju promocije projekta zakazivanja specijalističkih pregleda kod izabranog ljekara. Ovo je samo jedna u nizu donacija koje su realizovane u ovoj godini, uz napomenu da je do kraja godine planirana podrška još nekim važnim projektima u sistemu zdrastva i obrazovanja”, zaključio je Cerović.

Tagovi:
Sve vijesti