1.000 evra za noć u hotelu u Skoplju!!??

Autor:

Skopski ugostitelji uvidjeli priliku da zarade preko noći - cijene u hotelima i do 10 puta veće pred meč Superkupa Evrope Real Madrid - Mančester junajted 8. avgusta!

0
A- A A+
Skoplje, Makedonija Foto: MONDO

Navijači Mančester junajteda i Real Madrida koji su preko raznih online sajtova za hotele željeli da rezervišu sobe u skopskim hotelima, prilično su bijesni zbog cijena.

Naime, pojedini skopski hoteli, uvidjevši da će navijači dva velika svjetska kluba pohrliti na meč Superkupa Evrope 8. avgusta, odlučili da zarade preko noći, povećavajući svoje cijene i do 10 puta!

Tako, recimo, u pojedinim hotelima noćenje sada košta i do 1.000 evra!!!

Predsjednik Hotelske asocijacije Makedonije Krste Blaževski kaže da bi ovo moglo neshvatljivo da se odrazi na reputaciju zemlje, dodajući da su ruke vezane i toj asocijaciji, ali i nadležnom Ministarstvu turizma koje ne može da utiče na hotelijere.

Jedino što je moguće jeste da oni koji su rezervisali hotel ranije i platili avans, po znatno nižim cijenama, sada mogu da tuže hotele ako su u međuvremenu promijenili cijene i znatno ih povećali.

Blaževski je dodao i da je veliki broj navijača oba kluba, u međuvremenu, otkazao rezervacije i da su se odlučili za spavanje u hotelima u okolnim zemljama (Srbija, Bugarska).

Vlada Makedonije je u međuvremenu apelovala na hotele da se "urazume", a zaprijetila je i preprodavcima karata.

Utakmica osvajača titule prvaka Evrope, Reala i Lige Evrope, Mančestera biće odigrana na skopskom stadionu "Filip Drugi".  

Sve vijesti