Apelovali na Markovića da traži pomoć iz regiona

Autor:

Predsjednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili su zahtjev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici, ocjenjujući da je situacija alarmantna.

4
A- A A+
vatrogasci, vatrogasac, požar, spasioci, vatra, gašenje požara, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  "S obzirom na alarmantno stanje, smatramo da je neophodno što prije angažovati avijaciju u gašenju požara i molimo Vas da hitno preduzmete dodatne mjere i zatražite pomoć službi iz zemalja u regionu - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije”, ističe se u dopisu Stevana Katića, Vladimira Jokića i Snežane Matijević.

Kako prenose Vijesti, oni su u svom zahtjevu istakli da je situacija na Luštici i u Bigovi alarmantna i da borba sa požarom i dalje traje.

"U gašenju su zajednički uključene snage službe Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve, zatim Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, brojni mještani i privrednici, koji se sa vatrenom stihijom bore non stop. Jak vjetar koji je duvao tokom cijele noći, rasplamasao je vatru i otežao da se situacija u Bigovi i na Luštici stavi pod kontrolu”, kaže se u pismu

Navodi se da je većina stanovništva i turista sa područja zahvaćenog požarom već evakuisano.

“Iako su angažovani svi kapaciteti kojima lokalne uprave raspolažu i imamo značajnu pomoć dobrovoljaca i službi iz drugih opština, to nije dovoljno za prevazilaženje trenutne situacije”, zaključuje se u dopisu predsjednika tri bokeljske opštine premijeru.

Sve vijesti