Od sjutra besplatni pregledi za djecu sportiste

Autor:

Za djecu registrovanu u sportskim klubovima i savezima od sjutra zdravstveni pregledi biće besplatni, dovorili su se iz Ministarstva sporta, Kliničkog centra i Dječije bolnice.

0
A- A A+
kbc klinički kccg bolnica Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Ministarstvo sporta, Klinički centar i Dječija bolnica su u proteklom periodu sklopili dogovor da se djeci koja se bave sportom obezbijede adekvatni sistematskisportski zdravstveni pregledi, i to besplatno. U preglede su uključene i laboratorijske analize,pregled djelijeg ortopeda, dječijeg kardiologa, dječijeg pulomologa i ostalih, javlja RTCG.

Iz Ministarstva sporta smatraju da su na taj način rasteretili roditelje, jer cijena ovih pregleda dostiže i preko 50 eura, u zavisnosti od vrste pregleda.

U cilju unapređenja zdravstvene zaštite sportista, počev od najmlađih, iz budžeta Ministarstva sporta Kliničkom centru biće uplaćeno 150 hiljada eura za opremanje dječije intezivne njege najsavremenijom opremom, što će povećati kapacitete Dječije bolnice.

Ministarstvo sporta i KCCG potpisaće sjutra Memorandum o saradnji, kojim će se po kategorijama prepoznati registrovana djeca koju klubovi i savezi šalju na takmičenja i na taj način biće im omogućeni besplatni pregledi, navodi RTCG.

Sve vijesti