Izabrani ljekari će zakazivati preglede u KCCG!

Autor:

Građani Crne Gore od juče više ne mogu zakazati specijalistički pregled u Kliničkom centru Crne Gore, a od 15. juna to će za njih raditi isključivo njihov izabrani doktor.

1
A- A A+
kbc klinički kccg bolnica Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Izabrani ljekar će prije zakazivanja sa njima odraditi i sve neophodne analize za prvi specijalistički ili kontrolni pregled, pišu Dnevne novine.

Direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unaprjeđenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesna Miranović, najavila je juče da od 15. juna startuje projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda sa privatnog na sekundarni i tercijalni nivoa u javnim zdravstvenim ustanovama.

Da bi se izbjegli dugi redovi i smanjile liste čekanja, kako je objasnila, pacijentima će biti omogućeno da na brži način završe pregled, odnosno izabrani ljekar će im zakazivati preglede kod specijaliste.

U praksi, kako je objasnila, pacijent će ići kod svog izabranog ljekara koji procjenjuje da li mora ići na specijalistički pregled, a u zavisnosti od toga koju vrstu specijalističkog pregleda pacijent treba da ostvari izabrani ljekar će ubuduće biti u obavezi da, u skladu sa uputstvom koje je dostavljeno svim domovima zdravlja, pripremi pacijenta za prvi specijalistički pregled.

Izabrani ljekar nakon prikupljanja nalaza, pojašnjava, potvrđuje na uputu da je pacijent prikupio sve potrebne nalaze i zakazuje pregled u ustanovi sekundarnog nivoa, odnosno tercijalnog ako su u pitanju opštine Podgorica, Danilovgrad i Kolašin.

Nakon specijalističkog pregleda pacijent se vraća izabranom ljekaru koji mu, kako je rekla, propisuje terapiju i ostale planirane analize i istog trenutka zakazuje kontrolni pregled.

Tagovi:
Sve vijesti