Radulović: Taksisti kvare imidž Crne Gore

Autor:

Taksisti koji naplaćuju svoje usluge mnogo više nego što je njihova realna cijena predstavljaju najveći problem sa kojima se susrijeće primorski turizam, ocijenio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.

1
A- A A+

  On je Dnevnim novinama kazao da taksisti kvare imidž Crne Gore i ugrožavaju turističku privredu.

“Sa tom njihovom pljačkom, svi postajemo lopovi. Nije stvar u novcu, već se čovjek osjeća povrijeđenim. Zašto se tome ne stane na kraj, i ja se pitam. Mi smo tek nedavno počeli da pričamo o građevinama, dilerima soba i pica parčetu. Da smo počeli ranije, ovoga ne bi bilo”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, nije dobro što se gradi u toku sezone, ali ako su to radovi koji se mogu završiti za dan ili dva, to ne može poremetiti turističku sezonu.

Budvanski taksista "ozbiljno ugrozio turizam"“Ništa to neće uticati na sezonu. Više će uticati deset taksista koji će opljačkati deset turista na raznim relacijama i naplatiti im kilometar sedam eura. To više ugrožava sezonu nego gradilište”, ocijenio je Radulović.

Gradilište je, kako je dodao, nešto što je neminovno, što će se završiti i onda se poslije toga dugi niz godina ništa neće graditi i gosti će moći da odmaraju. Radulović je, govoreći o projekcijama za ovogodišnju sezonu, optimista.

Taksista koji je tukao Ruse sada bije Budvane!“Ona je već u dijelu od početka godine, pa zaključno sa 1. junom 25 odsto bolja nego prošle godine. Očekujem da ćemo ove godine biti bolji za deset do 15 odsto u odnosu na prošlu”, rekao je Radulović i dodao da su cijene uglavnom na istom nivou kao prošle godine.

Takođe, kako tvrdi, ove godine se bilježi porast broja turista sa svih područja.

“Rusi su prošle godine činili 27 odsto od ukupnog broja turista koji su posjetili Crnu Goru. Ove godine je evidentan rast sa svih područja, pa i Rusije. Dobili smo i nove destinacije, Mađarsku, Poljsku, skandinavske i baltičke zemlje, a očekuje se da će i Kinezi od jeseni značajnije da krenu”, saopštio je Radulović i dodao da je to jedan proces.