Budite strpljivi, radovi u Urgentnom

Autor:

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju će početi adaptacija podova, a građani se mole da imaju strpljenja i razumijevanja ako u toku narednih sedam dana budu boravili u toj ustanovi.

0
A- A A+
Urgentni Foto: mondo.me

  Kako su saopštili iz KCCG, Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica te zdravstvene ustanove, sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca.

U prethodna četiri mjeseca za medicinsku pomoć obratilo se preko 24 hiljade, pacijenata ili u prosjeku preko 200 pacijenata dnevno.

"Ovaj podatak dovoljno govori o neophodnosti stalnog ulaganja u Urgentni centar, naročito zbog činjenice da medicinsko osoblje mora imati adekvatne uslove da brzo interveniše u zbrinjavanju svih, naročito životno ugroženih pacijenata", kaže se u saopštenju.

KCCG se zahvalio TIKI Turskoj agenciji za međunarodni razvoj i koordinaciju, koja, kako se navodi, vrijednim donacijama na svim segmentima doprinosi stvaranju optimalnih uslova u Crnoj Gori.

"Molimo građane koji u toku jednonedjeljnih izvođenja radova, bilo kao pacijenti ili njihovi pratioci, budu imali potrebu da borave u Urgentnom centru, imaju strpljenja i razumijevanja", kaže se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti