Zaplijenjeni heroin i skank, uhapšene četiri osobe

Autor:

Policija i carinici sinoć su na graničnim prelazima Debeli brijeg i Dobrakovo prilikom izlaska iz Crne Gore u dva vozila otkrili oko sedam kilograma heroina i 16 kilograma skanka.

Iz policije je saopšteno da su tri osobe iz Albanije i jedna iz Srbije tokom te akcije uhapšene jer su imale namjeru da drogu prokrijumčare u Hrvatsku i Srbiju.

  "Na prelazu Debeli brijeg sinoć oko 18,00 časova, policija je prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolisali pmv „Fiat Bravo“, albanskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao M.M. (59), državljanin Republike Albanije, a sa njim su bili njegova supruga V.M. (51) i D.H. (57), takođe albanski državljani. Kontrolom koju su sproveli, policijski i carinski službenici su u instrument tabli vozila, u dorađenom bunkeru, pronašli 13 pakovanja pravougaonog oblika upakovanog u providne pvc folije u kojima se nalazila praškasta materija žute boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko sedam kilograma, tačnije 6.989,5 grama. Lica, vozilo i heroin predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge koji su sproveli kriminalističku obradu i lišili slobode ova tri lica, zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da su ove tri osobe heroin prokrijumčarile iz Albanije u našu zemlju u namjeri da je preko naše teritorije prokrijumčare dalje, ka Hrvatskoj i zemljama Zapadne Evrope.

"Policijski i carinski službenici su na prelazu Dobrakovo oko 23,00 časa, na izlazu iz Crne Gore, zaustavili pmv „Renault“, srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.M. (53) iz Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Pretresom vozila policajci i carinici su u dva specijalno napravljena bunkera, ispod sjedišta vozača i suvozača, kao i u filteru klime, pronašli ukupno 46 većih pakovanja u "kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 16 kg, tačnije 15.974 grama."

Ž.M je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sve vijesti