Sinđelić saslušavan 12 sati

Autor:

Saslušanje svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma 16. oktobra prošle godine, Aleksandra Sinđelića, završeno je u Specijalnom tužilaštvu u Podgorici.

0
A- A A+

Saslušanju nijesu prisustvovali lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andrija Mandić, već su iskoristili zakonsko pravo da ne moraju kao stranka u postupku da prisustvuju saslušanju svjedoka saradnika i poslali su svoje advokate.

Sinđelić je u Tužilaštvo stigao jutros u 6.30, a saslušanje je počelo u 9.30.

Branilac Mandića i Kneževića, Dražen Medojević je nakon saslušanja kazao da je iskaz Sinđelića nelogičan i kontradiktoran.

"Svjedok saradnik je dao iskaz, taj iskaz je nelogičan, kontradiktoran, iskaz koji je proizvod loše režije, a on ga je iznio kao loš glumac i nije uspio da kompromituje DF. Iz njegovog iskaza ne može se dovesti u pitanje odgovornost moga branjenika Mihaila Čađenovića", kazao je Medojević, koji je i bio na saslušanju i kao zastupnik Čađenovića, prenosi portal Antena M.

Branilac Bratislava Dikića, Milan Petrović, nakon saslušanja novinarima je saopštio:

"Poslije 12 sati najzad smo došli do određenih saznanja. Za mene je šokantno što moj branjenik, i pored molbe, nije ovdje danas doveden i to je procesni prostup i kršenje njegovih prava. Iskaz Sinđelića je na 33 strane i preobiman i vidjećemo analiziom šta je on danas ispričao. Ali, on je potvrdio da sprski državljani nijesu htjeli da ruše sistem i nijesu znali šta je moglo biti na protestu. Vidjećemo šta će biti dalje i do kakvog tuženja će doći".

Na pitanje da li je Sinđelić govorio o imenima, Petrović je odgovorio:

"Sinđelić nije doveo sebe u vezu sa bilo čim i on smatra da se i protiv njega vodi hajka i smatra da je on čovjek koji je došao ovdje da rasvijetli cijeli događaj. Nije nikoga spominjao imenom iz Crne Gore i nije govorio o političkim partijama", kazao je Petrović.

Sinđelić je danas govorio o sastanku sa Eduardom Šišmakovim u Moskvi, kada mu je ovaj agent GRU-a platio avionsku kartu da dođe u glavni grad Rusije da se dogovore o djelovanju uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Tada mu je, kako je Sinđelić već saopštio tužiocu, Šišmakov – koji je kasnije u Srbiju doputovao koristeći legalan ruski pasoš na ime Eduard Širokov – dao 200 hiljada eura kako bi tim novcem platio dolazak što više ljudi u Podgoricu i tim novcem kupio oružje i opremu za djelovanje terorističkih grupa.

Ko su “Rusi” koji su spremali državni udar?

Sve vijesti