Počinje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Autor:

Suđenje sedmorici optuženih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i ubistvo Miloša Vidakovića iste godine u Budvi počeće danas.

0
A- A A+
bojović nikola Foto: MONDO, Jelena StokićPripremno ročište u Specijalnom sudu u Beogradu okončano je sinoć.

Sud je odlučio da dvojici optuženih za ubistvo Bojovića crnogorskim državljanima Slobodanu Šaranoviću i Ratku Koljenšiću sudi u odsustvu.

Njima je crnogorski sud početkom decembra ukinuo pritvor i sada se nalaze na slobodi, a pred Višim tužilaštvo u Podgorici protiv njih se vodi istraga zbog istog krivičnog djela, odnosno sumnje da su učestovali u ubistvu rođenog brata Luke Bojovića, koji je u španskom zatvoru.

Pripremno ročište održano je bez prisustva javnosti, a suđenje će biti javno.

Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića pored Šaranovića i Koljenšića obuhvata i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića.
Goran Bojanić optužen je samo kao pripadnik grupe.

Optužnicom se Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi.

Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo teško ubistvo.

Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe.

Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično djelo teško ubistvo.

Šaranoviću se stavlja na teret krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Nikola Bojović (39) izrešetan je u centru Beograda naočigled prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po potjernici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par mjeseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Mediji su ranije pisali da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjici se Saša Cvetanović zvani Pit bul (34).

On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u Crnoj Gori a posle par mjeseci je izručen Srbiji.
Delibašić je proljetos pravosnažno oslobođen optužbi za učešće u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine zbog nedostatka dokaza.

Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole je u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.

Srbija je zimus povukla potjernicu za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više u ubistava, dok mu je stara kazna od 15 mjeseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o sprskom zahtjevu za izručenje.

Tagovi:
Sve vijesti