U Virpazaru počeo 19. Festival vina i ukljeve FOTO

Autor:

Više puta odlagan zbog renoviranja virpazarskog mosta a potom i zbog vremenski neprilika, sa zakašnjenjem od tri mjeseca, danas u Virpazaru počeo Festival vina i ukljeve.

Virpazar je ovog vikenda prijestonica ljubitelja čuvenog crmničkog vina, skadarskih ukljeva i ostalih kulinarskih specijaliteta sa obala najvećeg balkanskog jezera i obronaka Rumije.

Tradicionalni 19. Festival vina i ukljeve počeo je u prepoznatljivo veseloj atmosferi kojoj su muzički i folklorni poseban štimung davali regionalna pop zvijezda Jelena Tomašević, Danica Nikić, KUD Jedinstvo, Etno grupa Zora i Padrino bend.

Gosti iz svih crnogorskih gradova ali I regiona imali su danas priliku da uživaju u jedinstevnoj ponudi kraja čuvenog upravo po vinu i ukljevama na više od 70 štandova.

Festival se nastavlja sjutra muzičkim programom u okviru kojeg nastupaju Folklorni ansambl Rumija, KUD Sveti Jovan Vladimir, Grim bend, Jesenjin, guslari i rok bend Akademia. Centralna tačka programa je svakako concert Leksington benda.

Zak raj festivala planirana je i regata kajakaša na dionici Lesendro-Virpazar.

Organizatori festivala su MZ Crmnica, Udruženje vinogradara i vinara Crmnice i „ Dani Skadarskog jezera“, a pokrovitelji Opština Bar i Turistička organizacija Bar.

Tagovi:
Sve vijesti