Brano Mićunović više nije na potjernici Interpola

Autor:

Crnogorski biznismen Brano Mićunović skinut je sa potjernice Interpola, a sud u Bariju ukinuo je rješenje o određivanju pritvora, potvrdili su njegovi advokati Danilo Mićović i Antonio Zeka.

0
A- A A+

Danilo Mićović i Antonio Zeka su za "Dnevne novine" rekli da očekuju da će proces koji se u Italiji vodi protiv Mićunovića zbog šverca cigareta biti završen oslobađajućom presudom,

Kako kažu, u spisima predmeta nema ničeg što bi njihovog branjenika moglo dovesti u vezu sa švercom cigareta.

Mićović i Zeka navode da skidanje Mićunovića sa Interpolove potjernice praktično proizlazi iz odluke suda o ukidanju pritvora.

Ističu da su zadovoljni odlukom suda u Bariju koji, kako kažu, nije podlegao pritiscima pojedinih crnogorskih medija koji godinama spinuju javnost protiv Mićunovića.

"Svi smo svjedoci sa koliko se zlonamjernosti od djela crnogorskih glasila prati sve što ima veze sa Mićunovićem, posebno proces u Bariju. Vjerujemo da će sud donijeti oslobađajuću presudu", rekli su Mićović i Zeka.

Naglašavaju da im nije namjera da prejudiciraju odluke suda, već samo iznose činjenice na osnovu onoga što postoji u spisima predmeta.

Sve vijesti