Ćevapi zatvorili "Mek" u Republici Srpskoj

Autor:

Jedini restoran čuvene američke kompanije brze hrane “Mekdonalds“ u Banjaluci, a samim tim i Republici Srpskoj, zatvoren je. Zbog zatvaranja restorana bez posla su ostala 34 radnika.

0
A- A A+

Kako su objasnili u kompaniji “Dreamfoods restorani“, koja je korisnik “Mekdonalds“ franšize za RS, do zatvaranja poznatog američkog restorana, došlo je iz poslovnih razloga.

"Vlasnik franšize "Mekdonalds“ za Republiku Srpsku u budućem periodu razmišljaće i o traženju alternativnih lokacija za restoran i nastaviće da razmatra opcije za razvoj brenda na tržištu RS", rekli su u Kompaniji "Dreamfoods restorani“ .

Dodali su da će sva prava na naknadu radnika ovog restorana biti ispoštovana u skladu s pozitivnim propisima u RS.


Banjalučki "Mekdonalds“ otvoren je u oktobru 2012. godine, a investitor "Dreamfoods restorani“ u restoran u Gospodskoj ulici uložio je više od 2,5 miliona KM.

Banjalučani nisu iznenađeni zatvaranjem "Mekdonaldsa“. Istina, mnogi od njih su pod čuvenim znakom "M“ donedavno jeli, slavili dečije rođendane, uživali u njegovom sladoledu, ali svi ističu da su visoke cene bile prepreka većoj poseti.

“Volim hranu u Mekdonaldsu, iako kažu da nije zdrava. Žao mi je što će Banjaluka ostati bez ovog čuvenog brenda po kojem su prepoznatljivi veliki gradovi širom sveta. Međutim, cene njihovih proizvoda jednostavno nisu bile za džepove većine građana Banjaluke. Obrok slastan ali mali za sedam, osam maraka nikako se nije uklapao u kupovnu moć ljubitelja brze hrane. Tu su i naše navike da jedemo ćevape, pljeskavice, bureke i ostale specijalitete, tako da je "Mekdonalds“ za većinu bio luksuz”, kazao je Banjalučanin Branko Marković.

Sve vijesti