NEVEROVATNO

ŠTA SE OVO DEŠAVA U AVGANISTANU? Ovakve prizore iz okupiranog Kabula niko nije SANJAO da će videti (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Talibani su zauzeli Kabul, preuzeli vlast i naterali predsednika Ašrafa Ganija na beg iz države.

Izvor: Twitter/Printscreen/@TheSun/@Asfand25543654/@shakibnoori/@AnonOpsSE

Talibanska okupacija Avganistana je uveliko u toku, i cio svijet strahuje od toga šta će ovaj događaj značiti za geopolitičku situaciju. Po medijima se mogu vidjeti vijesti o bjekstvu (bivšeg) predsjednika iz zemlje, lošem tretmanu žena, bježanju naroda iz zemlje po svaku cijenu, ali i prizore koje ne biste očekivali od jedne krvoločne, ekstremističke vojske.

Na društvenim mrežama kruže snimci koje se niko nije nadao da će vidjeti, a koji prikazuju talibane u teretani, kako igraju odbojku, u luna parku i emisiju koju vodi - žena!

Jedan od snimaka koji kruži Tviterom prikazuje kako talibani igraju odbojku na igralištu. Primjetno je da nema žena i djevojka na terenu. Oko terena takođe stoje talibani, a neki od njih su naoružani.

Talibani su snimljeni i u teretani u američkoj bazi u Kabulu gdje su isprobavali sprave. Činilo se da su prvi put u teretani jer za pojedine sprave nisu znali ni kako se koriste. Dok su ostali talibani trenirali po prostoriji, jedan je sve to snimao i fotografisao.

Posle snimka iz teretane, pojavio se i snimak talibana iz zabavnog parka. Nije rečeno u kom gradu je snimak nastao, ali se zbog novonastale situacije pretpostavlja da je novijeg datuma. Zabavni park je, kako javljaju mediji, nakon igre - spaljen do temelja.

Jedan od snimaka koji je posebno sve iznenadio jeste onaj na kojem novinarka intervjuiše člana medijskog tima talibana uživo u studiju. Šef ToloNjuza, Miraka Popal objavio je na Tviteru fotografiju sa tog intervjua, kao i fotografije na kojima se vidi kako žena obučena u hidžab prisustvuje jutarnjem sastanku u redakciji tog medija.

Tagovi