Svijet

JEŠĆEMO I KESE? Njemci testiraju američku novotariju

Autor mondo.me Izvor Bankar.me

Borba protiv zagađenja plastikom dobija pomalo bizarne oblike. Njemački trgovački lanci Edeka i Reve (Rewe) započeli su testiranja jestivih kesa, kako bi smanjili količinu plastike u svojim marketima.

Izvor: Guliver/Getty images, Jupiterimages/Photos.com

Ovi trgovački lanci su do jestivih kesa kao rješenja evidentnog problema sa plastikom, stigli odvojeno ali u saradnji sa međunarodnim kompanijama koje bave pravljenjem ove vrste kesa, prenosi Bankar.me.

Ove kese koriste se za zaštitu hrane i, naravno, organskog su porekla – pravljene su od voća i povrća, sjemenki i prirodnih ljuski.

Možda ce vas zanimati

Zaštitne kese iz Edeke napravila je američka kompanija Apšil sajensiz (Apeel Sciences). Mediji prenose da oni koji su ih probali ističu da su ukusne,

Ovakva vrsta kesa ne dopušta gubljenje vode, truljenje i navodno omogućava da hrana ostane svježa. Najnovije kese nalaze se u odabranim trgovinama, a prvo su testirane na avokadu.

Trgovac Reve takođe je započeo sa testiranjem sličnih kesa. Njihove su napravljene od prirodnog šećera, kaše i raznih biljnih ulja… a proizvođač je britanska kompanija Agrikoat načurelsil (AgriCoat NatureSeal).