Svijet

Pronađen kalašnjikov iz kog su pucali na Trampa! Ovo su bile njegove prve riječi posle incidenta

Autor Aleksandra Virijević

Osumnjičeni za napad na Donalda Trampa je uhapšen.

Izvor: Jabin Botsford / AFP / Profimedia

Pripadnici američke Tajne službe skočili su na Donalda Trampa kako bi ga zaštitili kad su odjeknuli hici dok je igrao golf sa prijateljima u svom klubu u Vest Palm Biču na Floridi.

Agenti su Trampa, prema navodima novinara Šona Hanitija, koji je nakon incidenta razgovarao sa bivšim američkim predsjednikom, odmah odvukli sa terena.

"Hici su se začuli dok su bili na petoj rupi. Pronađen je Ak-47. Dron Tajne službe je snimio kako je osumnjičeni bacio oružje i pobjegao kolima", navodi Haniti.

Tramp se prema njegovim riječima posle incidenta interesovao da li su svi koji su bili na terenu dobro.

"Kad su ga uveli u kuću prvo je pitao da li je neko povrijeđen", rekao je Haniti.

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi navodi da je Tramp na sigurnom.

"Tajna služba u saradnji sa šerifom okruga Palm Bič istražuje incident u koji je umiješan bivši predsjednik Donald Tramp, a koji se dogodio nešto prije 14 časova. Bivši predsjednik je na sigurnom", napisao je Guljermi na društvenoj mreži "X" i dodao da će kancelarija šerifa Palm Biča dati više detalja o incidentu.

Oglasio se i sin bivšeg američkog predsjednika Donald Tramp Junior.

"Ponovo, narode! Pucnjava na Tramp golf terenu u Vest Palm Biču na Floridi. AK-47 je prema lokalnim organima za sprovođenje zakona pronađen u žbunju. Osumnjičeni je uhapšen", naveo je Tramp Junior.