Svijet

BAJDEN UĆUTKAVA NOVINARA USRED BIJELE KUĆE: Postavio nezgodno pitanje u vezi Putina, Džo mu je ovako odgovorio! (VIDEO)

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Predsednik SAD-a Džo Bajden ušao je u klinč sa novinarom zbog pitanja o Putinovim ratnim prijetnjama, insistirajući da novinar ućuti.

Izvor: AP/Jacquelyn Martin

To se dogodilo tokom sastanka sa britanskim premijerom Kirom Starmerom.

U žestokoj raspravi u petak, predsjednik Džo Bajden je odbrusio novinaru koji ga je pitao u vezi sa nedavnim upozorenjima Vladimira Putina kao odgovor na Kijevsko korišćenje raketa dugog dometa.

Do sukoba je došlo kada je Bajden započeo sastanak u Bijeloj kući sa britanskim premijerom Kirom Starmerom u Vašingtonu.


Bajden je rekao američkom dopisniku Skaj njuza Džejmsu Metjusu da ućuti i da ga pusti da završi svoju izjavu.

- Kažem ti da ćutiš dok ja govorim. U redu? To je ono što ti ja kažem. Zvuči kao dobra ideja?" prekorio je novinara američki predsjednik Bajden, dok je u petak otvarao sastanak u Bijeloj kući.

Ova razmjena se dogodila usred izvještaja koji sugerišu da bi SAD mogle da dozvole Ukrajini da koristi zapadne rakete duboko unutar ruske teritorije.

Predsjednik je ispitivan o svom stavu o upozorenju Vladimira Putina da bi takve akcije mogle dovesti do sukoba između Rusije i NATO-a.

Uprkos Bajdenovoj reakciji, novinar je nastavio:

„Ali šta kažete na prijetnju ratom ruskog predsjednika Vladimira Putina, gospodine? To je ozbiljna prijetnja."

„Morate da budete tihi“, ponovio je Bajden.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Šta je Bajden na kraju rekao o Putinu?

Kao odgovor, predsjednik Bajden je rekao jednostavno: „Ne razmišljam mnogo o Vladimiru Putinu".

U ponedjeljak je potvrdio da razmatra ublažavanje ograničenja Kijevu na upotrebu oružja koje je isporučilo SAD protiv Rusije. „Radimo to upravo sada“, rekao je Bajden novinarima na travnjaku Bijele kuće, prenosi POST.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski već mjesecima poziva svoje saveznike da dozvole njegovoj vojsci da koristi američke rakete dugog dometa ATACMS i britanske Storm šedou protiv ruskih snaga.