Svijet

Ema je najodanija žena na svijetu: Kao maloljetna upoznala 34 godine starijeg narko bosa, pa obavljala njegove poslove

Izvor Kurir

Ema Koronel Aispuro, poznata je pod nadimcima "diva Sinaloe", a važi za ženu koja može da uništi narko bosa Hoakina Guzmana Loeru, poznatijeg pod nadimkom El Čapo.

Izvor: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njena životna priča, sama po sebi, je uzbudljiva sa nevjernim suprugom, ljubavnicama i kriminalnim poslovima. I baca svjetlo na tajni svijet narko kartela i žena koje se kreću u tim krugovima.

Hokain Guzman, meksički narko bos naširoko poznat kao El Čapo, sa kojim je u braku, proglašen je krivim za vođenje ubilačke kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u Sjedinjene Države zbog čega je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 2019. godine.

Ko je Ema?

Ema je rođena u Santa Klari u Kaliforniji, kao ćerka poručnika Sinaloa kartela, Inesa Koronel Bareras. Sa zloglasnim narko bosom se upoznala sa svega 17 godina, dok je on u tom momentu imao 51.

Udala se čim je napunila 18 godina, a brak je bio od koristi i njenom ocu, koji je napredovao u Sinaloa kartelu, ali je 2016. uhapšen sa Eminim starijim bratom.

Posle nekoliko godina braka, Ema je 2011. trudna prešla u Sjedinjene Države, kako bi njene bliznakinje dobile američko državljanstvo. O njenom luksuznom načinu života se naširoko pričalo.

Onda je sve promijenila iz korena, kad je njen suprug bio u bjekstvu. Upisala je studije novinarstva i odlazila na predavanja, a slobodno vrijeme provodila je sa kćerkama.

El Čapo je uhapšen 2016. godine, a tada je sve postalo drugačije. Kada je izručen SAD, Koronel je postavila srceparajući tvit:

Bez obzira šta bude, obećala sam ti da ću biti tu zauvijek i tu sam. Voljeću te do kraja života“. Ubrzo potom, povukla se i sa ove mreže.

Cijena lojalnosti

Ema je osuđena na tri godine zatvora u novembru 2021. godine.

Ona je tokom izricanja presude izrazila "istinsko žaljenje za bilo kakvu štetu", pošto se izjasnila krivom za pranje novca i zavjeru za distribuciju kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane za uvoz u SAD.

Ona je igrala ulogu u pomaganju u razrađenom planu bjekstva svog supruga iz zatvora 2015. godine, uključujući tunel prokopan ispod meksičkog zatvora, prema tužiocima.

Rekli su da je ona olakšala ovo bjekstvo tako što je prokrijumčarila GPS sat vješto prerušen u hranu, što je omogućilo graditeljima tunela da ga precizno lociraju i stignu.

El Čapo, vođa Sinaloa kartela, ponovo je uhvaćen sledeće godine i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Ema je nakon izlaska iz zatovra prvo otišla na žurku, koju je organizovala njena advokatica.