Svijet

PUTIN ZBUNIO TRAMPA ZBOG PODRŠKE KAMALI HARIS: Ne znam šta da mislim, da li me je uvrijedio ili učinio uslugu!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Američki predsjednički kandidat iz Republikanske partije i bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da ne zna šta da misli o izjavi ruskog predsjednika Vladimira Putina o podršci demokratskom kandidatu Kamali Haris.

Izvor: YouTube/Screenshot/Washington Post/Ruptly

„Putin je danas podržao Kamalu Haris. Ne znam da li je trebalo da ga pozovem i da mu se toplo zahvalim. Podržao je Kamalu i imam osjećaj da ne razumijem kako to da ocijenim, ne znam da li me je time uvrijedio ili mi je učinio uslugu“, rekao je Tramp komentarišući izjavu ruskog predsjednika.

Aktuelna američka administracija takođe je ranije prokomentarisala izjavu ruskog lidera. Bijela kuća je preporučila Moskvi da treba da prestane da govori o izborima i miješa u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama. Moskva kategorički negira sve optužbe za bilo kakvo miješanje.

Putin je u četvrtak tokom govora na plenarnoj sjednici Istočnog ekonomskog foruma izjavio da Rusija podržava predsjedničkog kandidata demokrata SAD Kamalu Haris, prema preporuci aktuelnog predsjednika Džozef Bajden.