Svijet

Mlada krenula helikopterom na vjenčanje, ali se desio horor: Mladoženja čekao pred oltarom, uslijedio jeziv poziv

Autor Jana Desovski

Mlada je htjela da na svoje vjenčanje dođe helikopterom, ali se na kilometar od mjesta gdje ju je čekao budući muž, letjelica srušila.

Izvor: Twitter/@PicturesFoIder/Screenshot

Godine 2016, buduća nevjesta iz Brazila Rosemere do Nasimento Silva organizovala je helikopter da je preveze do mjesta vjenčanja kao iznenađenje za njenog budućeg muža. Ubrzo se desila velika tragedija kada je mlada poginula u padu helikoptera dok ju je mladoženja čekao pred oltarom, navodi se u izvještaju.

Rosemere do Nasimento Silva (32), trebalo je da iznenadi svog budućeg muža na njihovom vjenčanju tako što će na ceremoniju doći helikopterom. Helikopter je pao kilometar od mjesta vjenčanja, a poginuli su mlada, njen brat, pilot i trudna djevojka koja je bila fotograf.

Njen vjerenik Udirli Damasceno i 300 svatova čekali su njen dolazak kada su saznali za nesreću. "Bio je u šoku", rekao je za brazilski sajt O Globo Karlos Eduardo Batista, koji je pomogao u organizaciji vjenčanja. "Onda su ostali gosti saznali i niko nije znao kako da se ponaša. To je bila tragedija".

Pojavili su se i snimci trenutka kada se srušio helikopter nekoliko minuta prije vjenčanja. Snimak trenutka kada je helikopter pao, objavljen u okviru istrage o padu, objavio je na mreži novinski kanal G1 Oficial. Prema riječima pukovnika rezervnog vazduhoplovstva Luisa Lupolija, snimci pokazuju moguće greške koje je napravio pilot Peterson Pinheiro u poslednjim trenucima leta.

Na snimku, mlada izgleda srećno i uzbuđeno dok gleda kroz prozor helikoptera. Ubrzo se alarm oglasio, a helikopter je počeo da se trese, mlada i još troje ljudi su vrištali i letjelica se ubrzo srušila. Kamera koja je snimala ovaj trenutak je završila na zemlji i nakon pada je nastavila da snima. "Sve mlade imaju san, a njen je bio da stigne helikopterom na svoje vjenčanje, a da niko ne zna", rekao je tada za brazilske medije Globo Karlos Eduardo Batista, jedan od organizatora.

Osam vatrogasnih vozila izašlo je na lice mjesta, ali nisu mogli da spasu četvoro putnika iz helikoptera.