Svijet

Oteo djevojku i 4 godine silovao u štali: Lomio joj i kosti, a sad je uspjela da pobjegne od kopije Jozefa Fricla

Autor Jana Desovski

Žena koju je oteo poljski "Jozef Fricl" je uspjela da pobjegne posle četiri godine zatočeništva.

Izvor: DOC.LKA/US PRESS / Sipa Press / Profimedia

Poljak Mateuš J. star 35 godina, osumnjičen je da je 30-godišnju ženu koju je upoznao na sajtu za upoznavanje, četiri godine držao zatočenu u štali, silovao i mučio, piše The Telegraph.

Njih dvoje su se upoznali preko interneta, a onda je 2019. djevojka otišla u posjetu Mateušu malom selu u blizini Glogova na zapadu Poljske. Tužioci su rekli da žrtva nije imala pristup struji, vodi, toaletima ili higijenskim potrepštinama. Četiri godine je provela u štali gdje su nekada bile životinje. Niko od komšija osumnjičenog nije ništa posumnjao.

Žrtva je ispričala da ju je, ako ne ispuni njegova se**ualna očekivanja, tukao, mučio i izgladnjivao. Navodno se porodila u obližnjem mjestu Nova Sol, a on ju je naterao da dete da na usvajanje.

"Nisam mogla da kažem istinu ljekarima. Bojala sam se, a on mi je prijetio da će biti gore ako se žalim", rekla je oštećena. Tokom boravka u zatvoru je još nekoliko puta bila hospitalizovana zbog raznih dislokacija i povreda. Prošle nedelje ponovo je bila u bolnici i tada je upozorila ljekare koji su pozvali policiju.

Poljak, koji je uhapšen u petak, negira optužbe i preti mu do 25 godina zatvora pod optužbom za psihičko, fizičko i se**ualno zlostavljanje.

Strani mediji ovog 35-godišnjaka nazivaju "poljskim Friclom". Jozef Fricl je, podsjetimo, jedan od najozloglašenijih austrijskih kriminalaca, koji je svoju ćerku držao 24 godine u podrumu ispod kuće. Za to vrijeme rodila je sedmoro djece.

Izvor: Profimedia/PAUL PLUTSCH/US PRESS / Sipa Press