Svijet

Upadali u luks vile i ukrali više od pola miliona €: Lopovi žrtve omamljivali gasom, uhvaćeni poslije 5 godina

Autor Jana Desovski

Policija je objavila snimak pljačke luksuzne vile na Ibici.

Izvor: Twitter/@guardiacivil/Screenshot

Španska policija godinama pokušava da uhvati počinioce serije pljački na Ibici koje su pratile isti obrazac. Kasno u noć, dok su stanari spavali, lopovi obučeni u crno i pokrivenih lica ulazili su u najluksuznije domove. Otišli ​​bi sa ukradenim stvarima vrijednim više hiljada eura, prenosi The Guardian.

Žrtve su opisivale da su se osjećali umorno nakon buđenja. Povraćali bi i imali bi vrtoglavicu, što je navelo policiju da posumnja da su koristili neku vrstu gasa koji izaziva pospanost. Vlasti su u nedjelju konačno objavile da su uhapšena dva muškarca i jedna žena, optuženi za pljačku najmanje 22 luksuzne kuće u periodu od pet godina.

Objavili su i snimak krađe. Saopšteno je da krađe traju od 2019. godine, tokom koje su otuđili oko 548.500 eura ukradenih stvari.

Počinioce su otkrili nakon što su locirali nekoliko ukradenih vozila, nakon čega je uslijedio upad na imanje gdje su pronađeni luksuzni satovi, nakit, dizajnerske sunčane naočare i tašne, za koje je prijavljeno da su nestale u pomenutim pljačkama.