Svijet

TRAMP OPTUŽIO KAMALU DA OPASNO LAŽE:"Priča da je radila u Mekdonaldsu, da je pržila pomfrit, bila kasirka,to nije istina

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp optužio je svoju protivkandidatkinju iz redova Republikanaca Kamalu Haris da laže kako je nekada radila u Mekdonaldsu!

Izvor: AP

Tramp je govorio u Vašingtonu, na konvenciji "Moms for Liberty", kada je izrazio skeptičnost prema ovom dijelu biografije Kamale Haris, koji je ona koristila da istakne kako pripada običnom narodu.

"Sjećate se njene priče o autobusu? Lažna priča, vjerovatno. Takođe je rekla: Radila sam u Mekdonaldsu. Ispostavilo se da nije radila tamo. Jeste vidjeli to? Nakon opsežnog istraživanja, za koje mi je bilo potrebno 20 minuta, otkrili smo da nikad tamo nije bila zaposlena", rekao je Tramp u svom stilu prisutnima u sali.

Ovi komentari bivšeg predsjednika SAD uslijedili su nakon tvrdnji Kamale Haris da je nekada davno radila u Meku. Demokratska kandidatkinja to je rekla u emisiji glumice Dru Barimor, koja ju je pitala da li je nekada radila u restoranu brze hrane.

"Jesam. Radila sam u Mekdonaldsu. Kada sam išla u školu... Pržila sam pomfrit. I bila sam kasirka", odgovorila je.

Harisova je navodno u jednom od restorana u Kaliforniji radila tokom ljeta, nakon prve godine fakulteta na Univerzitetu Hauard. Prvi put je to pomenula 2019. godine, tokom prethodne predsjedničke kampanje, na skupu u Las Vegasu.

"Bila sam student kad sam radila u Mekdonaldsu", rekla je tada okupljenima.

Međutim, mnogi su od starta izrazili sumnju u njene tvrdnje, budući da taj podatak do kampanje nije pominjala, a nema ga ni u jednoj od njene dvije objavljene biografije.

Kritičari takođe navode da Kamala Haris rad u Meku nije navela ni u prvoj prijavi za posao nakon koledža, u svom CV-iju. Ipak, malo ko bi naveo posao u restoranu brze hrane kada konkuriše za mjesto okružnog tužioca.

Ipak, Donald Tramp je sve ovo iskoristio na svoj način.

Kamala Haris svakako koristi ovaj podatak o svom radu u Meku u aktuelnoj kampanji, pa je na predizbornom skupu ranije ovog mjeseca, sebe i svog kandidata za potpredsjednika Tima Volca identifikovala kao dvoje "djece srednje klase", od kojih je jedan imao "ljetnji posao u Mekdonaldsu".