Svijet

Roditelji sa bebom u naručju skočili sa 7. sprata! Htjeli da se spasu od požara, ali jedini izlaz bio preko terase

Autor Uroš Matejić

Graciana Rosa de Oliveira (34), Luiz Evaldo Lima (28) i njihova beba Leonardo, stara samo 23 dana, skočili su sa sedmog sprata zgrade u panici zbog vatre.

Izvor: x/printscreen

Strašna tragedija se dogodila u Brazilu kada je bračni par sa bebom pokušao da se spasi od požara, ali jedini izlaz je bio da skoče sa terase svog stana, tačnije sa sedmog sprata. Nažalost, nisu preživjeli. Požar je izbio oko 10:30 časova u njihovom stanu, a prema prvobitnim sumnjama vatrogasaca, uzrok je vjerovatno curenje gasa.

Graciana Rosa de Oliveira (34), Luiz Evaldo Lima (28) i njihova beba Leonardo, stara samo 23 dana, skočili su sa sedmog sprata zgrade u panici zbog vatre. Komšije su prijavile da su čuli vriske i odmah izašli da provere situaciju. Primijetili su ogroman plamen koji je zahvatio i susjedne stanove, dok su izvještaji naveli da je još 12 osoba povrijeđeno.

Na video snimku snimljenom iz obližnje zgrade vidi se plamen visok nekoliko metara, koji je dostigao prozore na poslednjem spratu. U gašenju požara učestvovalo je 40 vatrogasaca, ali su Luiz, njegova supruga i njihova beba nažalost poginuli. U toku je istraga.

Luiz je radio kao konobar, a Graciana je bila kozmetičarka. Graciana je imala i ćerku iz prvog braka koja je bila u stanu tokom požara, ali je uspjela da se spasi. Takođe, njena baka je uspjela da pobjegne stepenicama na vrijeme. Luiz i Graciana su se upoznali 2019. godine u prodavnici u kojoj su zajedno radili i brzo se zaljubili. "Bili su veoma srećni zbog dolaska bebe", rekao je njihov prijatelj Robson Miler.