Svijet

TRAMP ZA GOVORNICOM PRVI PUT NAKON POKUŠAJA ATENTATA! Štitilo ga neprobojno staklo ,a na krovovima snajperisti

Autor Uroš Matejić

Tajna služba je imala veliku ulogu na mjestu događaja i odlučila je da zaštiti binu na mitingu prozirnim neprobojnim staklom.

Izvor: Peter Zay / AFP / Profimedia

Bivši američki predsjednik Donald Tramp održao je u Sjevernoj Karolini svoj prvi skup na otvorenom od pokušaja atentata u Pensilvaniji, a bio je zaštićen zidom od neprobojnog stakla. Miting u srijedu održan je između hangara u Muzeju vazduhoplovstva Sjeverne Karoline.

Tajna služba je imala veliku ulogu na mjestu događaja i odlučila je da zaštiti binu na mitingu prozirnim neprobojnim staklom. Događaji u zatvorenom prostoru generalno je lakše obezbijediti, kažu stručnjaci. 

Tramp je pozvao grupu policajaca na binu, a kasnije je izašao iza stakla kako bi provjerio nekoga u gomili za koga se činilo da ima zdravstvenih problema. Grupa agenata Tajne službe pratila je svaki njegov potez, navodi Foks njuz. Tramp i republikanski potpredsjednički kandidat, senator Džej Di Vens, govorili su na mitingu o nacionalnoj bezbijednosti. Oni su, između ostalog, istakli situaciju u Ukrajini i neuspješno povlačenje iz Avganistana.

Podsjetimo, Tramp je pogođen u uvo 13. jula 2024. tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. FBI je potvrdio ime napadača kao 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa, a događaj je klasifikovan kao pokušaj atentata.