Svijet

POLICIJA UPALA U VILU ENDRUA TEJTA: Optuženi i njegov brat ponovo na meti istrage, INSPEKTORI TRAŽE DOKAZE!

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Specijalne policijske snage Rumunije jutros su upale u kuću kontraverznog američkog influensera Endrua Tejta u Bukureštu!

Izvor: AP

Kako su naveli iz policije, obavljena su četiri pretresa, a u vezi sa istragom oko krivičnih dijela stvaranje organizovane kriminalne grupe, trgovina maloljetnicima, trgovina ljudima, polni odnos sa maloljetnikom, uticaj na izjave i pranje novca.

Na meti je i Endruov brat Tristan Tejt.

"Danas, 21. avgusta 2024, tužioci Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma, zajedno sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ilfov, sproveli su četiri naloga za pretres kuće u okrugu Ilfov i opštini Bukurešt, u krivični predmet koji se odnosi na izvršenje krivičnih dijela formiranje organizovane kriminalne grupe, trgovina maloljetnicima, trgovina ljudima, obljuba sa maloljetnim licem, uticaj na izjave i pranje novca", saopštili su iz policije.

Endru Tejt, uticajni američki influenser, koji čeka na suđenje u Rumuniji zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje, izgubio je pravo na žalbu na presudu suda koja ga sprečava da putuje van te zemlje.

Tejt je optužen sredinom 2023. zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke osumnjičene za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorišćavanje žena, što su oni negirali.