Svijet

Zara povukla majicu iz prodaje, natpis na njoj izazvao haos: "Nikada više ne idem tamo"

Autor Ivana Lazić

Prodavnica "Zara" našla se na udaru zbog majice za djevojčice sa spornim natpisom.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dječja majica iz "Zare" povučena je iz prodaje nakon što se jedna majka žalila da nosi "seksualno sugestivan” slogan. Riječ je o bijeloj majici na kojoj se mogu vidjeti razrezane polovine jagode uz tekst koji se mnogima nije svidio.

"Zagrizite. Nalet slatkog užitka, što ga čini savršenom ljetnjom užinom. Jagoda: mala eksplozija radosti.“, glasi slogan na koji je oštro reagovala jedna mama:

"Nisam previše osjetljiva na odeću, ali bila sam u Zari prije neki dan i vidjela sam ovo u odjeljku za djevojčice. Samo sačekajte da vidite šta je na poleđini košulje. ​​Ako ste kupili ovo svom djetetu, treba da ozbiljno porazgovaraš sa samim sobom, ja sam u šoku da li je ovo samo ja vidim ili ne znam da li je ovo jednostavno pogrešno“, rekla je uznemirena majka.

"Postavila sam ovo na TikTok da bih dobila mišljenje drugih ljudi o ovome i vrlo je jasno da i drugi misle isto što i ja. Veoma je sugestivno. Ova majica je bila za dijete od 6-7 godina i mislim da nije u redu. Nikada ne bih željela da moja ćerka hoda unaokolo sa znakom 'ugrizi me' na leđima", objasnila je ona.

Popularni brend ulične mode "Zara" povukao je sporni predmet sa svog veb sajta i prodavnica nakon što je majka dvoje djece Laura Vilson snimila video u kojem kritikuje dječiji odevni predmet, koji je kupila za 10,99 funti i objava je pregledana više od 34.700 puta.

Izvor: screenshot

Neki nisu vidjeli u čemu je problem i misle da je to samo obična jagoda.

Na kraju, predstavnici "Zare" su se javno oglasili o ovom slučaju i povučenom proizvodu.

"Riječ „ugriz“ na dječijoj majici na nije imala za cilj da implicira ništa drugo osim tradicionalnog značenja riječi, o čemu svjedoči fotografija jagode na odjeći. Međutim, sada razumijemo kako su neki pojedinci tumačili taj termin Inače, uklonili smo majicu iz prodavnica i sa našeg sajta i izvinjavamo se za bilo kakav nesporazum ili uvredu“, navodi se u njihovom saopštenju, prenosi Jutarnji.