Svijet

TRAMP DAO ŠOK INTERVJU MASKU: Šta je sve rekao o "veoma časnom" Zelenskom, Bajdenovoj "glupoj faci" Kamali

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Donald Tramp, bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na izborima u novembru, dao je nestrpljivo očekivani intervju na društvenoj mreži X (bivši Tviter) njenom vlasniku milijarderu Ilonu Masku.

Izvor: AP/Evan Vucci

NBC njuz navodi da je tokom audio intervjua koji je trajao više od dva sata i u jednom trenutku imao više od 1,3 miliona slušalaca, djelovalo da se ni jedan ni drugi nisu prethodno pripremali za razgovor.

Navodi se da je Tramp tu izvređao političke neprijatelje, uključujući i ocjenu da aktuelni demokratski predsjednik Džo Bajden ima "glupu facu".

On je takođe ponovio ranije već demantovane tvrdnje da je zemlja koju je nazvao "Kongo" (postoje Demokratska Republika Kongo i Republika Kongo), oslobodila sve ubice koje je imala u zatvorima i poslala ih u SAD.

Iako je Mask, koji je izvršni direktor proizvođača električnih automobila "Tesla", pokušao da pogura Trampovu priču u pravcu djelovanja protiv klimatskih promjena i odustajanja od korišćenja fosilnih goriva, to nije baš imalo nekog uzicaja na bivšeg šefa Bijele kuće.

To nije moj svijet - kazao je Tramp o inovacijama na polju energetike.

Odmah nakon toga je uzvratio Masku idejom za koju nije jasno da li je mislio ozbiljno ili se šalio.

Ja na neki način čekam da ti izmisliš solarne panele koji će biti postavljeni na krovove tvojih automobila - rekao je Tramp.

NBC njuz navodi da je Trampiv onlajn intervju Masku usledio nakon što je predsjednički kandidat Republikanske partije smanjio javna pojavljivanja zbog atentata koji je preživio na predizbornom mitingu u Pensilvaniji 13. jula.

Njih dvojica su razgovor počeli upravo podsjećanjem na taj događaj i dotakli se pitanja da li je Tajna služba mogla da spriječi pokušaj ubistva Trampa, kako i njegovo podizanje pijesnice visoko iznad glave nakon što mu je metak okrznuo uvo.

Samo želim da kažem da mislim da se mnogo ljudi divi vašoj hrabrosti kada ste bili izloženi vatri - kazao je Mask.

Tramp se kasnije tokom inetrvjua hvalio da mu je "ilegalna imigracija spasila život", pošto se okrenuo prema ekranu na kojem su bili podaci o tome baš kada je krenula pucnjava.

Tokom intervjua Tramp je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelesnkog nazvao "veoma časnim" čovjekom, dok je za Kamalu Haris, potpredsjednicu SAD koja je zamijenila Bajdena u predsjedničkoj trci kao kandidatkinja Demokratske partije, rekao da je na naslovnoj strani magazina Tajm izgledala kao "najljepša glumica ikada".