Svijet

UHAPŠEN JOŠ JEDAN MLADIĆ KOJI JE PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NA KONCERTU TEJLOR SVIFT!Otkriveni novi ŠOK detalji iz Beča

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Još jedan mladić (18) uhapšen je zbog veze sa planiranim terorističkim napadom na jedan od koncerata Tejlor Svift u Beču, piše Kronen Cajtung na osnovu saznanja iz pravosudnih krugova.

Izvor: Profimedia

Optužbe su sve samo ne bezazlene, a vlasti sprovode istragu protiv osumnjičenog zbog pokušaja masovnog ubistva. Mladić je bio upoznat sa planovima uhapšenog 19-godišnjeg Berana A. iz Ternica u Donjoj Austriji.

Austrijska policija ranije je objavila identitet 19-godišnjaka koji je prvoosumnjičeni za planiranje napada na koncertu. Beranovi roditelji porijeklom su iz Sjeverne Makedonije, a mladić je, kako pišu austrijski mediji, 25. jula dao otkaz na poslu uz riječi: "Imam velike planove". On je već bio radikalizovan, rekli su na konferenciji u Beču.

"Teroristi su trebali da napadnu večeras ili sjutra, noževima, mačetama i automobilom. Na kraju su planirali da se raznesu. Bio je u kontaktu s dvojicom pomagača, od kojih je jedan radio na obezbjeđivanju koncerta" rekli su na konferenciji u četvrtak.

U kući su mu našli mačete, noževe, detonatore, kablove za paljenje i 21 hiljadu falsifikovanih evra. Pod policijskim nadzorom je i 17-godišnjak za kojeg je austrijski Kroneb Cajtung pisao da ima i hrvatske korijene i za kojeg sumnjaju da je jedan od pomagača.