Svijet

POTPUNI HAOS U BRITANIJI, NEREDI NE JENJAVAJU! Rulja upala u hotel, uhapšeno VIŠE OD 100 LJUDI

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Krajnje desničarska rulja danas je upala u hotel Holidej In u engleskom gradu Roterhamu, u kojem se navodno nalaze migranti. Na terenu je i interventna policija, koja je u tome pokušala da ih spriječi.

Izvor: PA/Profimedia

Prema pisanju Gardijana, zbog učešća u neredima uhapšeno je više od 100 ljudi.

Masa je skandirala: "Reci glasno, reci jasno, izbjeglice su ovdje dobrodošle". Ali, potom se na parkingu hotela pojavio veći broj ljudi koji se protive migrantima.

Mnogi od njih mašu zastavama Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Skandiraju "Više niste dobrodošli", a neki od njih nose maske. Na licu mjesta je i veliki broj policajaca, uključujući policajce na konjima.

Desničari bacaju kamenje na hotel

Oko sat vremena po dolasku na parkiralište hotela, desničari su počeli da bacaju kamenje i druge predmete na hotel. Od protivdemonstranata koji podržavaju migrante dijelio ih je kordon interventne policije.

Prijatelji migranata se povukli, ostali samo desničari i policija

Demonstranti koji podržavaju migrante su potom otišli, a stotine desničara koji se protive smještanju migranata hotelu na periferiji Roterhama su okružile zgradu.

Izvor: PA/Profimedia

Put je blokiran policijskim vozilima, kolona policajaca čuva ulaz u hotel, a desničari bacaju kamenje na hotel. Pred gomilom desničara je interventna policija, a rulja je napala policijski kombi pa ga ljuljala i gađala kamenjem.

Desničari su skandirali: "Vadite ih napolje", misleći na migrante, i "Jorkšir".

Sve je više razbijenih prozora

Reporter Bi-bi-sija javlja kako su desničari razbili osam prozora na hotelu, a svako razbijanje rulja dočekuje urlicima oduševljenja.

Zapaljena vatra na ulazu u hotel

Desničari su se potukli sa policijom. Do vrata hotela dogurali su veliku kantu za smeće, koju su prethodno zapalili. Na lice mjesta stiže sve više interventnih policajaca.

Najmanje jedan policajac je povređen.

Nasilni protesti bjesne širom Velike Britanije i Severne Irske dok se policija bori da zaustavi haos koji je počeo nakon brutalnog ubistva tri djevojčice!

Haos je u subotu izbio na ulicama Liverpula, Mančestera, Blekpula, Bristola, Stouka, Hala, Lidsa, Belfasta...

Više desetina policajaca je povrijeđeno dok je uhapšeno više od 90 demonstranata. Vlasti planiraju da izvedu na ulice još 4.000 policajaca jer se već danas očekuje novi talas protesta.