Svijet

DONALD TRAMP ZVANIČNO POSTAO KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SAD! Prikupio dovoljno delegatskih glasova na konvenciji

Autor Uroš Matejić

Na nacionalnoj konvenciji definitivno postao republikanski kandidat za predsjednika SAD na izborima u novembru.

Donald Tramp
Izvor: YouTube/60 minutes

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp danas je na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji definitivno postao republikanski kandidat za predsjednika SAD na izborima u novembru, a za svog potpredsjedničkog para, sa kojim će na te izbore izaći, odabrao je senatora iz Ohaja Džej-Dija Vensa.

Odluka da Tramp bude kandidat donijeta je pošto je Tramp prikupio dovoljno delegatskih glasova na konvenciji, a preko izbornog praga prešao je kada su pristigli delegatski glasovi iz Floride, savezne države u kojoj je rođen. Neposredno prije toga, Tramp je na svojoj društvenoj mreži Trut soušl objavio da će sa Džej-Dijem vensom izaći na izbore u novembru.

"Poslije dužeg premišljanja i razmatranja izuzetnog talenta mnogih drugih, odlučio sam da je najprikladnija osoba za poziciju potpredsjednika Sjedinjenih Država - senator Džej-Di Vens iz velike države Ohajo", napisao je Tramp.

Bivši predsjednik SAD prekjuče je preživio pokušaj ubistva na predizbornom skupu. Nije bio ozbiljnije povrijeđen, ali su pucnji usmrtili jednog gledaoca na tom skupu.